Makedonya'da 'anti FETÖ' ekibi

Avrupa'da FETÖ'nün mesken tuttuğu ve geçiş güzergahı olarak kullandığı Makedonya'da Türkiye'nin desteğiyle bir hukuk ekibi kurulacak. Ekip bölge halkını örgüte karşı bilinçlendirecek, etkin diplomasi için çalışacak

Haber Giriş : 20 Şubat 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makedonya'da 'anti FETÖ' ekibi

Avrupa'da paralel çetenin geçiş güzergahı olarak kullandığı ve mesken tuttuğu Makedonya'da Türkiye'nin desteğiyle bir hukuk ekibi oluşturuluyor. Makedonyalı yetkililerden edinilen bilgiye göre, ülkede 7 okul, bir gazete, küçük çaplı ticari şirketler ve turizm acenteleri yoluyla faaliyetlerine devam eden FETÖ'nün ülkedeki varlığının sona erdirilmesi için Türkiye ve Makedonya'nın ortak hareket etmesi gerektiği belirtiliyor.

FETÖ'ye karşı gereken mücadelenin verilmediği Makedonya, Arnavutluk ve Kosova gibi çevre ülkelerde, Türkiye'nin desteğiyle birer hukuk ekibi kurulacak. Bu hukuk ekipleri FETÖ'nün söz konusu ülkelerdeki kolej, iş çevresi ve medya ayağı ile bunların bağlantılarına yönelik çalışmalar yürütüp sonuç alacak. Bunun yanı sıra Türkiye'nin de vakit kaybetmeden bir 'Balkan Masası' kurarak, söz konusu hukuk ekipleriyle ortak çalışma yapıp, tüm Balkan ülkelerindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin bir rapor hazırlanması ve yol haritasının buna göre çizilip, mücadelede somut adımların atılmasının şart olduğu vurgulanıyor.

FETÖ ile iş birliği içindeki Makedonyalı iş adamlarının tespit edilerek, bu kişilere Türkiye'ye giriş izninin verilmemesi veya bunların Türkiye'de sorgulanarak sınır dışı edilmeleri de mücadelede etkin bir yöntem olarak değerlendiriliyor.

İki ülke arasındaki tarihsel ve kültürel ilişki göz önünde bulundurulduğunda, pek çok Makedonyalının Türkiye ile bağlantısı olduğu, bu ilişkinin kesilmesini göze alamayarak FETÖ ile iş birliğini her alanda kesebilecekleri belirtiliyor. Bu çalışmayla 15 Temmuz darbe girişimi öncesindeki bağlantıların da araştırılmasıyla, kendini gizlemeye çalışan FETÖ mensuplarının ortaya çıkarılabileceğine dikkat çekiliyor. Diplomatik çabalara, Türkiye'nin Makedonya'daki kurum ve kuruluşlarının da yüksek bir katılımla etkin destekte bulunmasının önemine değinen yetkililer, topyekun mücadelenin Makedonya'daki FETÖ varlığını sona erdirebileceğine işaret ediyor.

Kaynak: Karar Gazetesi

FETÖ'nün kaçış güzergahı Makedonya FETÖ'nün darbe girişimi, Makedonya turizmini de vurdu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber