Okuldan atılan 2 öğrenci öğretmeni vurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKUL ÖNÜNDE AYAĞINDAN KURŞUNLA YARALANAN ÖĞRETMEN, GÖZYAŞLARI İÇİNDE KENDİSİNİ 2 ÖĞRENCİSİNİN VURDUĞUNU SÖYLEDİ

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir öğretmen, disiplin cezasıyla okuldan uzaklaştırdığı 2 öğrencisinin silahlı saldırısına uğradı. Okul önünde ayağından kurşunla yaralanan öğretmen, hastaneye kaldırılırken gözyaşları içinde kendisini öğrencilerinin vurduğunu söyledi.

Alınan bilgiye göre, olay İskenderun Endüstri Meslek Lisesi önünde meydana geldi. Öğle arasında yemek için dışarı çıkan İngilizce öğretmeni Murtaza Barut (42), okul önünde 31 US 946 plakalı motosikletle kendisini bekleyen 2 öğrencinin silahlı saldırısına uğradı. Daha önce Barut tarafından disipline verilen M.Y. (15) ve M.T.'nin (16) okuldan uzaklaştırma cezası aldıkları gerekçesiyle gerçekleştirdikleri iddia edilen saldırıda ayağından yaralanan öğretmene ilk müdahale okul önünde meslektaşları tarafından yapıldı. Ayak bileği bir bezle sarılan Barut olay yerine gelen ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İngilizce öğretmeni Murtaza Barut hastanede filme götürülürken gözyaşları içinde "Beni öğrencilerim vurdu onları disipline vermiştim" dedi.


Sağlık durumu iyi olan Barut'un daha önce aynı kişiler tarafından tehdit aldığı için savcılığa başvurduğu belirtildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen öğrencilerden M.Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Öğrencilerden M.T.'nin yakalanmasına çalışıldığı, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.


Hatay'ın İskenderun ilçesinde okuldan atılan öğrenci öğretmenini tabancayla ayağından yaraladı.

Daha önce öğrenim gördüğü Barbaros Mahallesi'ndeki Endüstri Meslek Lisesinden disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan uzaklaştırıldığı bildirilen M.Y, boş dersi olduğu için okul dışına çıkan İngilizce Öğretmeni Murtaza Baritci'yi (44), tabancayla ayağından yaraladı.

Öğretmen Baritci, İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada, bir motosikletle arkadaşı M.Y ile kaçan M.T'nin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber