İnternet dolandırıcılarının evinde emniyet ve nüfus mühürleri...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, İzmir, Niğde ve Kocaeli'nde düzenlenen operasyonda, internet yoluyla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, elektronik posta adreslerine virüs içeren linkler gönderip elde ettikleri bilgilerle banka hesaplarına girerek kendi hesaplarına para aktardıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul, İzmir, Niğde ve Kocaeli'nde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kale" adlı operasyonda, aralarında şebeke lideri olduğu ileri sürülen M.B'nin de yer aldığı 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 47 bin 775 YTL, 11 bin 100 ABD doları, 200 Avro, 2 bilgisayar, 3 bilgisayar kasası, 3 bilgisayar hard diski, 40 adet sahte nüfus cüzdanı, 4 sahte sürücü belgesi, 1

mühür makinası, 1 PVC makinası, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 2 mühür, 6 ayrı ilçe nüfus müdürlüğüne ait mühür, 2 fotoğraf makinesi, 20 bilgisayar CD'si ile 15 banka kartı ele geçirildi. Şüphelilerden M.B'nin benzer suçlardan önceden de 2 kez gözaltına alınarak hakkında işlem yapıldığı ifade edildi. Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan 1'i kadın 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber