Çalışma Bakanı: Geçici işçiye kadroda işin yüzde 50'lik kısmını aştık

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevsimlik işçiye kadro müjdesi

Çalışma Bakanı Başesgioğlu, mevsimlik işçilere daimi kadro verilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi...

Hükümet, mevsimlik işçilere daimi kadro için çalışmalarını hızlandırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu'ya gelişinde kendini karşılayan mevsimlik işçilere müjde verirken, "Hükümet mevsimlik işçilerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah mevsimlik işçileri sevindirecek bir haber vereceğiz" dedi. Kastamonu'ya gelirken Ilgaz-Kastamonu kara yolunda Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde çalışan mevsimlik işçilerle bir süre sohbet eden Başesgioğlu, "Maliye Bakanlığı çalışma yapıyor. Hükümet olarak çalışıyoruz, işin yüzde 50'lik kısmını aştık ancak bu çalışmanın bütçeye yaklaşık 1 milyar YTL gibi bir yükü var. Bunu aşmaya çalışıyoruz. İnşallah mevsimlik işçileri sevindirecek bir haber vereceğiz" diye konuştu.

Doğduğu yerde açılış

Başesgioğlu, daha sonra doğduğu yer olan İsmailbey Mahallesi'nde Sağlık Müdürlüğünce yaptırılan 6'Nolu Sağlık Ocağının açılışına katıldı. Kastamonu'nun sağlık alanında son yıllarda büyük atılımlar yaptığını belirten Bakan Başesgioğlu, Kastamonu Üniversitesinin kurulduğunu, şimdi de Hacettepe Üniversitesinin Kastamonu'da tıp fakültesi kurma karan aldığını kaydetti.

Çok ilaç tüketiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakam Başesgioğlu, Türkiye'de çok fazla ilaç tüketimi olduğunu, bu konuda vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Kastamonu'da bir yılda 7 milyon kutu ilaç tüketimi olmuş, bu rakam çok yüksek. Halkımız eskiden istediği eczanelerden ilaç alamazken biz tam 21 bin eczane ile anlaşma yaptık. Şimdi hiçbir ayrım yapılmadan tüm eczaneler Bağ-Kur'lusuna, memuruna ve işçisine ilaç veriyor. Ancak doktorlara fazla ilaç yazması için lütfen ısrar etmeyin. Çünkü Türk halkı Avrupa standartlarının üzerinde ilaç tüketiyor. Bunu bjlinçli bir şekilde aşağıya çekelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber