Çürükçü TSK'nın 'Akıllı Kart' uzmanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'Çürük' operasyonunda tutuklanan Yalçın D.'nin Genelkurmay Başkanlığı TSK Akıllı Kart Merkezi'nde uzman personel olduğu ortaya çıktı. Operasyonda aralarında 2 albay, 3 astsubay, asker ve sivil personelin bulunduğu toplam 29 kişi gözaltına alınmış, 23'ü tutuklanmıştı.

JANDARMA Genel Komutanlığı'nın Türkiye genelinde yürüttüğü 'Çürük raporu operasyonu'nda tutuklanan Yalçın D.'nin Genelkurmay Başkanlığı TSK Akıllı Kart Merkezi'nde uzman personel olduğu ortaya çıktı.

Bir grubun, askerden kaçmak isteyen kişilere para karşılığı 'çürük raporu' temin ettiği ihbarı üzerine yaklaşık 6 ay önce başlatılan soruşturmanın düğmesine 18 Ocak 2007'de basılmıştı. Yapılan operasyon çerçevesinde aralarında 2 albay, 3 astsubay ve asker ve sivil personelin bulunduğu toplam 29 kişi gözaltına alınmış bunlardan 23'ü tutuklanmıştı.

KRİTİK MERKEZDE GÖREVLİ Soruşturma Savcısı Sadan Sakınan'ın talimatı doğrultusunda geçen hafta 2 kişi daha tutuklandı. Tutuklananlardan Bülent A.'nın emekli astsubay, Yalçın D.'nin de Genelkurmay Başkanlığı TSK Akıllı Kart Merkezi'nde görevli uzman personel olduğu ortaya çıktı.

TEKNİK TAKİBE YAKALANDI Daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yalçın D. diğer şebeke elemanlarını dinlerken teknik takibe takılınca Savcı Sakınan'ın talebi doğrultusunda yeniden gözaltına alındı. Yalçın D. çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Suç örgütüne yardım yataklık ve üye olmak' iddiasıyla tutuklandı.

ASKERLER DE SORUŞTURUYOR Kritik bir bölümde görev yapan Yalçın D.'nin tutuklanmasının ardından Genelkurmay yetkilileri de durumun hassasiyetine bağlı olarak idari soruşturma başlattı. Bu çerçevede Yalçın D.'nin başka ne gibi olaylara karıştığının tespiti için kullandığı telefonlar geriye dönük incelemeye alındı.

TUTUKLANANLARIN UNVANLARI Operasyon çerçevesinde tutuklanan zanlılardan bazılarının unvanları şöyle: Murat A. (Albay Mamak Askerlik Şube Başkanı), Gürbüz A. (Emekli Kurmay Albay), Kadir S.(Astsubay), Aytekin D.(Astsubay), Levent Ö., (Etimesgut Askeri Hastanede sivil memur), Turgut G. (TAİ'de güvenlik görevlisi), Orhan D. (emekli askeri doktor), Tekin D. (Bayındırlık iskan müdürlüğünde memur)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber