700 bekçi alımı için şu ana kadar 2000 başvuru yapıldı

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilçelerde çalıştırılmak için 700 bekçi için başvuru sürecinin başladığını ve 25 Şubat'a kadar devam edeceğini belirterek, "700 alım için şu ana kadar başvuru sayısı 2 bini geçti"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2017 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
700 bekçi alımı için şu ana kadar 2000 başvuru yapıldı

Kent genelinde görevlendirilecek bekçi alımı konusunda Valilik binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, işe alınacak kişilerin en az bir senedir İstanbul'da yaşadığını dair ikamet sahip oluyor olması ve başvuran kişinin müracaat ettiği ilçe de çalışacak olmasına özellikle dikkat etmeye çalıştıklarını belirtti.

Bununla birden çok ilçede başvurduğunda ilçeler arasındaki müracaat dengesizliği, dualiteler ve çakışmaların önüne geçmeye özen gösterildiğini vurgulayan Şahin, "İstanbul'da ilçelerde çalışmak üzere 700 bekçi alınacak. Bunun başvuruları başladı. 25 Şubat'ta başvuru tarihi sona erecek. Bunların İstanbul'u tanıyor olması, İstanbul'un caddesi, sokağını biliyor olması, görev yapacak personelimiz açısından bir gereklilik ve avantaj olarak düşünüldü." diye konuştu.

Şahin, bekçiliğin mahallemizdeki tarihi unsurlardan biri olduğunu, geçmişteki bekçilerin o mahalledeki, sokaktaki her şeyi bilen kişiler olduğunu, dolayısıyla oradaki güvenlik ihtiyacının en yakından yaşayan ve bilen insan hesabıyla önemli bir görevi ifa ettiklerini hatırlattı.

Bundan sonra sokak aralarında mahallelerde geçmişte olduğu gibi bekçilerin görev yapacağını dile getiren Şahin şöyle devam etti:

"POLİSİYE YÜK HAFİFLEMİŞ OLACAK"

"Polisiye yük hafiflemiş olacak ama burada bizim daha çok önemsediğimiz husus, mahalleyi ve mahalleliyi tanıyor olmak. Mahallenin yaşantısını, mahallenin algısını bilen ve o ihtiyaçları tespit edip, diğer bağlı olduğu mercilere iletebilen yapı olması idi. Başvurularda talep devam ediyor. 700 alım için şu ana kadar başvuru sayısı 2 bini aştı. Ama son günlere doğru daha fazla yoğunlaşacağını bekliyoruz. Belli bir sayıya ulaşamazsak belki bir değerlendirme yapıp, müracaat süresini uzatma ihtimalimiz olabilir."

Şahin, alınacak kişilerin geçmişteki bilindiği gibi klasik anlamda "bekçilik" statüsüyle işe alınacaklarına değinerek, "Belki başarılı olanların ileride durumları değerlendirilerek konumları yükseltilebilir. Ancak şu anda düşünülen konumları, bildiğimiz klasik tarihi bekçilik olacak. Şu anda hala bekçilerimiz var. Bekçilik müessesesi iptal edilip de yeniden ihdas edilmiyor. Bir müddet bekçilik kadrosuna eleman alınmadı, şimdi tekrar alınıyor. Böyle bir ihtiyaç doğdu. Bu birazdan mahalleden gelen bir taleptir. Mahalleli, 'Biz gece bekçimizin sesini duymak istiyoruz. Bekçimizin düdüğünün bize verdiği güvenle, huzurla yataklarımızda daha rahat uyuyoruz' talebinin bir nebze karşılanmasıdır bu." ifadelerini kullandı.

Şahin, 700 rakamının ilk etapta İstanbul için yeterli ve makul olduğunu dile getirerek, kadro durumu ve ihtiyaca göre sayının ileride yerinden değerlendirilebileceğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununu var. Orada bekçilerin yetkileri belirtilmiştir. Polisimizin kullandığı birçok yetkiyi bekçilerimizde kullanabilmektedirler. Alacakları maaşları konusunda net rakamı vermek doğru olmaz. Ama devlet memurlarının aldığı maaştır en azında."

Nihat Koç

'Mahalle bekçiliği sistemi yeniden hayata geçirilmeli'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber