'Başbakanlık tasarruf genelgesi bizi felç etti'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TMSF Başkanı Ertürk, Tasarruf Genelgesi'ndeki kısıtlamalara tepki gösterdi: "Bir tek benim makam telefonum yurtdışına açık. Napayım? Ben de TMSF'nin faaliyetini askıya mı alayım?".

2006 Bütçesi'ndeki başarıda önemli payı bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, patlama noktasına geldi. "Kamuya ciddi kaynak aktarıyoruz ama borçlarını ödemeyen belediyelerle aynı kefeye konuluyoruz" diyen Ertürk, Başbakanlık Tasarruf Genelgesi'ndeki kısıtlamalara da tepki gösterdi. Ertürk, "Bir tek benim makam telefonum yurtdışına açık. Ne yapayım? TMSF'nin faaliyetlerini askıya mı alayım?" diye sordu. Ertürk, SABAH'a yaptığı açıklamada TMSF'nin performansı ve bürokratik sorunlar hakkında şunları söyledi:

* BU NASIL TASARRUF ANLAYIŞI: TMSF de Başbakanlık Tasarruf Genelgesi kapsamında. Bu haliyle o genelge, TMSF'nin varlığına bir tehdit. Çünkü TMSF'yi felç etti. Sadece başkanın telefonu yurtdışına açık. Başkan ve yardımcılarının dışındakilerden cep telefonu alınıyor. Bu tasarruf genelgeleri 15-20 yıldır var ama aynı dönemdeki yolsuzluğun haddi hesabı yok. Tasarruf edilmek istenen harcamaların genel bütçe harcamalarına oranı nedir, faydası nedir? Bunları iyi sorgulamak lazım. Bir bürokratik mantık. Başbakanlığa bu genelgeyi TMSF yönüyle gözden geçirmesi için başvuruda bulunduk. Doğrusu bu yazıyı imzalarken içim acıdı. Ama yazmasaydık TMSF faaliyetleri açısından sıkıntılı bir durumu göze alacaktık. Bu süreç TMSF faaliyetlerini askıya alınmasını getirir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber