İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulu toplandı

Genel Kurul'da gündem dışı söz alan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, önümüzdeki günlerde 20 bin 127 öğretmenin atamasının yapılacağını belirterek, geçmişte bazı öğretmen adaylarının KPSS'den 65 puanına karşılık, mülakatta 95-100 gibi yüksek puanlar aldığını ifade etti.

Erdem, "Acaba birilerinin adamları olanlar mı mülakatta bu puanları alıyor?" diye soran Erdem, mülakatların kamera ile kayıt altına alınmasını istedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise işsizliğin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu vurgulayarak, Muğla'nın da bu sorundan etkilenen iller arasında yer aldığını kaydetti.

Turizmde de bu yaz için alarm zillerinin çaldığını savunan Demir, gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da "Birlikte yaşama kültürü" konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada, "Bu toprakların vatan kılınması, birlikte yaşama ve kardeşlik kültürünün yerleşmesi sonucu oldu. Nefret, şiddet ve intikam dilinin nelere yol açtığını görmek için bugün Irak, Suriye, Libya ve benzeri ülkelere bakılabilir." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, FETÖ ile mücadeleden başarıyla çıkılmasının bir gereklilik olduğunu belirterek, ancak bu mücadelede at izi ile it izinin birbirine karıştığı süreçlerin de yaşandığını bildirdi.

FETÖ soruşturması kapsamında aylardır tutuklu bulunan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tahliye edildiğini hatırlatan Akçay, yaklaşık 7 aydır cezaevinde bulunan Kara Harp Okulu öğrencilerinin de mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı 3 köyde 12 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığını anımsatarak, bu nedenle bazı mağduriyetler yaşandığını savundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, FETÖ'nün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporunun henüz bastırılıp, Genel Kurul'da görüşülmediğini vurgulayarak, bunda bir art niyet aradıklarını ifade etti.

Altay, "FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmadığı müddetçe 248, 15 Temmuz şehidimizin kemikleri sızlamakta, ruhları incinmektedir. Bu da büyük bir ayıptır." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, hukuk mekanizmasının işlediğini ve şüphelilerin Türk yargısına hesap verdiklerini belirterek, mağduriyetlerden bahsedilirken, biraz daha dikkatli davranılması gerektiğini kaydetti.

Muş, terör örgütünün bir üs olarak kullandığı ve özellikle Akdeniz Bölgesi illerindeki terör saldırılarının organize edildiği Mardin'in merkez Artuklu, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonların gerçekleştirildiğini anlattı.

Bölgede yapılan operasyonlarda dün itibarıyla 4'ü ölü, biri sağ olmak üzere toplam 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini, el yapımı bomba, patlayıcılar ve çeşitli silahlar ele geçirildiğine işaret eden Muş, bölgedeki sivil halkın herhangi bir zarar görmemesi için de gerekli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Engin Altay ise bu tür konularla ilgili Meclisin, Hükümet tarafından bilgilendirilmesini istediklerini bildirdi.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber