'Yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi'

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Buyukşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, merkeze alınmayan müdür yardımcısı Ömer Tunç'un, kapıda bekleyen askerlere "Komutanınıza 'yarınki yemeginizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği kaydedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Buyukşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal girişimi ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin 7'si tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, merkeze alınmayan müdür yardımcısı Ömer Tunç'un, kapıda bekleyen askerlere "Komutanınıza 'yarınki yemeginizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin hazırlanan 206 sayfalık iddianamede, o gece merkezde yaşananlar anlatıldı.

İddianamede, 21.30-22.00 sıralarında eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un oğlu, Lojistik Destek Merkezi Mudur Yardımcısı Omer Tunç'un, mutfak amiri olarak gorev yapan musteki Kursat Demir'i arayarak acil bir durum oldugunu, kendisinin ve butun ascıların lojistige gitmesini istediği belirtildi. Tunç'un, ihtilal olduğunu belirterek, Demir'den bunu kimseye söylememesini istediği aktarıldı.

Musteki Demir'in, Omer Tunç'a ihtilalin kesin olup olmadıgını sorduğu, Tunç'un da kesin oldugunu ve askerlerin geldigini fakat nereye geldigini bilmedigini soylediği anlatıldı. Bu doğrultuda Demir'in merkezde ascı bası olarak gorev yapan musteki Lutfu Cay'ı arayıp ascıları toplayıp ise gelmesini soylediği kaydedilen iddianamede, Tunç'un merkezde bina amir yardımcısı olarak gorev yapan musteki Mehmet Zeynel Abidin'i de saat 22.00 sıralarında arayarak ihtilal oldugunu ve lojistige gitmesini soylediği, Abidin'in de amiri musteki Ibrahim Sağlam'ı arayarak durumu aktarıp, lojistige gectigi kaydedildi.

- "Yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi"

İddianamede, Ömer Tunç'un Lojistik Destek Merkezi'ne geldiği, kapıdaki şüphelilere içeri girmek istediğini bildirdiği, şuphelilerin yasak oldugunu belirtmesi üzerine, "Komutanınıza Omer Tunç'un geldigini soyleyin." dediği anlatıldı.

Supheli erlerin hala iceri almaması uzerine Tunç'un "Komutanınıza 'yarınki yemeginizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği ifade edilen iddianamede, kapıdaki suphelilerin, supheli Ozgur Araz ile konustuktan sonra Omer Tunç'un telefonunu almak istedikleri ancak Tunç'un "Komutanınıza soyleyin, benim telefonum alınmaz." dedikten sonra telefonunu bırakmadan iceri girdiği vurgulandı.

İddianamede, şüphelilerin müşteki Kürşat Demir'in de bir sure sonra telefonunu alarak iceri girmesine izin verdikleri, musteki Mehmet Zeynel Abidin'in merkez ana girisine geldiginde kapıdaki suphelilerce durdurulduğu kaydedildi. Kapıda gorevlendirilen supheli Üstegmen Ayhan Bağdat'ın mustekinin kim olduğunu öğrendikten sonra şüpheli Ozgur Araz'ı arayarak "Komutanım bina amir yardımcısı Mehmet Zeynel Abidin gelmis iceri alalım mı?" diye sorduğu, daha sonra Abidin'in içeri alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber