Çalıştığı bankayı soyan veznedara yurt dışı yasağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, bir bankanın Merkez Şubesi'nin kasasındaki 400 bin ABD doları ile 35 bin YTL'yi alıp kaçan veznedar 34 yaşındaki Okan Şenel hakkında yurt dışına çıkma yasağı kararı verildi. Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine de fotoğrafı konulan veznedar Şenel, hırsızlık olayı anlatılıp arandığı yayınlandı.

Atatürk Caddesi'ndeki Fortis Bank Merkez Şubesi'nden, grup merkezine gönderilmek üzere ayrılan 400 bin ABD doları ile 35 bin YTL'yi dün öğle saatlerinde kasadan alıp kaçan veznedar Okan Şenel'in yakalanması için polis alarma geçti. Banka yetkilileri, Şenel'in yurt dışına kaçma olasılığı nedeniyle nöbetçi mahkemeye yurt dışına çıkmasının yasaklanması için başvuruda bulundu. Nöbetçi 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, bu başvuru üzerine veznedar Şenel'in yurt dışına çıkmasının yasaklanmasına karar verdi. Bu karar, Emniyet Müdürlüğü'nce tüm il emniyet müdürlükleri, havaalanları ve sınır kapılarına iletildi. Ayrıca, banka soyguncusu veznedarın fotoğrafları da fakslandı.

Bu arada, çalıştığı bankayı ?emniyeti suiistimal' suretiyle soyan veznedar Şenel, Emniyet Müdürlüğü'nün Pol-net internet sitesinden de aranmaya başlandı. Bu siteye Şenel'in fotoğrafı konularak ?Fortisbank'tan Hırsızlık' başlığı altında yaptığı hırsızlık olayı anlatılıp arandığı yayınlandı. Ayrıca, veznedar Şenel'in adına kayıtlı 01 PT 700 plaka beyaz renkli Şahin marka otomobille kaçmış olabileceği belirtilirken bu otomobilin ve sahibinin arandığı yönünde tüm il emniyet müdürlüklerine de bilgi verildi.

Fortis Bank'ta çalışan veznedar Okan Şenel'in dün öğle mesaisi başladığı halde yerine gelmemesi üzerine bankayı soyduğu ortaya çıkmıştı. Bankanın güvenlik kamera görüntülerinin izlenmesinde, Şenel'in kasadan paraları alıp siyah bir poşete koyup, bankadan çıkışının saniye saniye görüntülenmesiyle soyguncunun Şenel olduğu kesinlik kazanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber