Öğretim Üyesine Siyaset Yasağı Yargıdan Döndü

Geçen yıl içinde Dr. Selçuk Özdağ'ın yaşadıklarına sitemizde yer vermiştik. Dr. Özdağ, 2547 sayılı Kanunun verdiği izin çerçevesinde bir siyasi partinin genel başkan yardımcısıdır. Ancak, Muğla Üniversitesi Rektörü, çok anlamsız bir şekilde, bir siyasi parti genel başkan yardımcısı olan Dr. Özdağ hakkında, basına bilgi ve demeç verdiği iddiasıyla soruşturma başlatmış ve Dr. Özdağ'ı görevden uzaklaştırmıştır. Fakat bu uygulama dün itibariyle yargıdan dönmüştür. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 06:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

13 Ağustos 2006 tarihinde yayımladığımız haberde, "Öğretim Üyesine Siyaset Yasağı" başlığı kullanılmış ve "2547 sayılı Kanunun 59'uncu maddesine göre öğretim elemanları, siyasi partilere üye olabilmektedirler. Ancak, bir partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürüten ve daha önce 1000'e yakın demeci bulunduğunu belirten Dr. Selçuk Özdağ'a, yönetmelikteki "izinsiz demeç veremez" hükmü dolaysıyla disiplin cezası verilmiş ve son olarak da üniversiteden uzaklaştırılması YÖK'e teklif edilmiştir. Yapılan işlem yanlış olup, uygulamaya imza atan idareciler daha sonra maddi ve manevi tazminat cezalarıyla karşı karşıya kalabilir. Sayın Özdağ'ın sitemize gönderdiği açıklama için başlığa tıklayınız" spotuna yer verilmişti.

21 Ağustos 2006 tarihli haberimizde ise "Muğla Rektörü, Dr. Özdağ'ı Görevden Uzaklaştırdı" başlığını kullanarak şu bilgileri vermiştik.

"2547 sayılı YÖK Kanununun akademik personele siyasi partilere üye olma hakkı tanıdığını belirtmiştik. Kanunun verdiği bu cevaz nedeniyle de yüzlerce akademik personel siyasi partiler de görev alabilmektedir. Geçtiğimiz hafta buna ilişkin olarak, bir siyasi parti Genel Başkan yardımcılığını yürüten Dr. Selçuk Özdağ'ın maruz kaldığı uygulamaları manşete çekmiştik. Sayın Özdağ, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şener OKTİK'in YÖK'ün kararını beklemeden, bugün kendisini görevden uzaklaştırdığını bizlere iletmiştir."

Ancak, Muğla Üniversitesinin hukuka uygun olmayan bu kararı, 13/02/2007 tarihi itibariyle, yargıdan dönmüştür. Dr. Özdağ, kararın iptali istemiyle idare mahkemesine açtığı davayı kazanmıştır. Diğer taraftan, Üniversite yönetimi, bu idare mahkemesinin kararının iptal edilmesi için Danıştay'a dava açmıştır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber