Hukuk hocasına ilginç ceza

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 06:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli Üniversitesi'nde 14 yıldır Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakır'ın seçilen rektöre destek vermediği için judo öğretmeni yapıldığı iddia edildi.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakır'ın, rektörlük seçiminde başka adayı desteklediği için judo hocalığına tayin edildiği ileri sürüldü. Kocaeli Üniversitesi'nde 2006 yılı Kasım ayında yapılan rektörlük seçiminde desteklediği adayın kazanamaması üzerine, Çakır'ın cezalandırıldığı iddia edildi.

Uluslararası İlişkiler Hukuk Uzmanı olan Mustafa Çakır, bir zamanlar hobi olarak yaptığı joduyu, artık Kocaeli Üniversitesi Özel Güvenlik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ders olarak öğretecek. Judo yaparken sakatlanan ve geri dönülemez sağlık problemi yaşadığı halde bu göreve tayin edilen Çakır, üniversiteden atılmamak için haftanın 2 günü sabah 09.00, akşam 22.00 saatleri arasında judo dersi vermek zorunda kaldığını söyledi.

'BİR MAKALE BİLE YAZMAMIŞ'

Rakip rektör adayını destekleyen Çakır'a verilen ceza, judo öğretmenliği ile sınırlı değil. Çakır, Kocaeli'nin 17 ayrı noktasında bulunan çeşitli fakülte ve meslek yüksek okullarında uluslararası hukuk, insan hakları hukuku, siyaset bilimine giriş, AB hukuku, AB mevzuatı, hukuka giriş dersleri veriyor. 2 ay öncesine kadar bilimsel yeterliliği Fakülte Yönetim Kurulu tarafından oybirliği onaylanan Çakır'ın, rektör atamasından sonra yeniden bilimsel yeterliliği araştırılmaya başlandı. Çakır, judonun yanı sıra Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı'nda uluslararası terörizm ve uluslararası hukukta kuvvet kullanma dersleri de veriyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp ise Çakır'ın 2 yıldır Hereke'de bulanan Özel Güvenlik Meslek Yüksek Okulu'nda yakın savunma derslerini kendi isteğiyle verdiğini, Hukuk Fakültesi'nde sadece 1 saat ders verdiğini belirterek, ?Bu arkadaşımız 2 yıldan beri Hereke'de kendi isteğiyle 20 saat ders veriyor. Bu arkadaşımız bir makale bile yazmamış, kendi istediği rektör seçilmeyince, rektörümüzü yıpratmak maksadıyla bir takım çalışmalar içerisine girmiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber