Emniyet yurtdışında sınavla personel görevlendirecek, işte ayrıntılar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI:
Emniyet Genel Müdürlüğü Dış Temsilciklerin Korunmasında Görevlendirilecek Personel Sınavı

SINAV BAŞVURUSU:
Aday başvuruları 15 Şubat - 02 Mart 2007 tarihleri arasında POLNET ortamından alınacaktır.

SINAV ÜCRETİ:
Aday; 30 YTL sınav ücretini 15?22 Ocak 2007 tarihleri arasında;
T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5500537?5001 nolu hesaba, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Ankara Merkez Şubesinin 2071082 nolu hesaba veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat Şubesinin 44000014 nolu protokollü sınav gelirleri hesabına yatırılacaktır.

SINAV YERİ:
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Aksaray, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon, Yozgat ve Van il merkezlerinde yapılacaktır.

SINAV TARİHİ:
14 Nisan 2007 Cumartesi günü Saat:10.00' da

SINAV UYGULAMASI:
􀂃 Sınavda 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan soru kitapçığı kullanılacaktır.
􀂃 Görevde yükselme sınavı 110 dakika sürecek, merkezi sistemle, tek oturum olarak uygulanacaktır.
􀂃 Adaylar, personel kimlik kartı ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir. Kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
􀂃 Adaylar sınav giriş yerlerini 26 Mart 2007 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecektir.
􀂃 Adaylar sınav binasında sigara içmeyecek, içenler hakkında 4207 sayılı kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI:
Sınav soruları Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın hazırladığı ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından seçilen sorulardan oluşturulacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın hazırladığı soru alanları tabloda belirtilmiştir.
Ders Konuları
Meslek Bilgisi % 50
Genel Kültür % 35
Lisan Bilgisi (İngilizce, Fransızca, Almanca) % 15

SINAV DEĞERLENDİRMESİ:
􀂃 Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
􀂃 Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.
Sınav Hizmetleri Şube Müdürlüğü
2007/SD No: 12
􀂃 Sınavda yer alan her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.
􀂃 Hatalı soru/soruların çıkması durumunda değerlendirme dışı bırakılarak kalan sorular 100 puan üzerinden hesaplanacaktır. Cevap anahtarında hata olması durumunda ise doğru şıklar dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.
􀂃 Dışişleri Bakanlığınca belirtilen kontenjanın 3 katı kadar personelin başarı ve puan sıralamasında eşitlik olması durumunda(60 puanın altına inmemek şartıyla);
?Genel Meslek Bilgisi ile ilgili sorularda puanı fazla olan,
?Eşitliği halinde Genel Kültür ile ilgili sorularda puanı fazla olan,
?Eşitliği halinde lisan bilgisi ile ilgili sorularda puanı fazla olan,
?Eşitliği halinde amirlerde kıdem sıralamasına göre memurlarda ise sicil numarası önce olan tercih edilerek
başarı sıralaması yapılacaktır.
􀂃 MEB- Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Mensuplarının Görev, Yetki, Sorumlulukları ve Özlük Durumları ile Seçilme, Eğitim ve Atama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik doğrultusunda iş ve işlemler yürütülecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU:
􀂃 Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
􀂃 Sınav uygulama duyurusu Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden 15 Şubat 2007 tarihinde yapılacaktır.
􀂃 Sınavda sorulacak soru ve cevap anahtarı 16 Nisan 2007 tarihinde POLNET ortamında yayınlanacaktır.
􀂃 Adaylar sınav sonuçlarını 25 Nisan 2007 tarihinde POLNET ortamından ve http://www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecektir.

SINAV İTİRAZLARI:
􀂃 Adaylar sınav sorularına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarlarının POLNET ortamından yayınlanmasından itibaren en geç 24 saat içerisinde, EGM Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'na yapacaklardır. Sınav sonuçları ve sınav uygulamasına yönelik itirazlar EGM Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.
􀂃 Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bu itirazları 3 (üç) iş günü içerisinde sonuçlandırarak Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirecektir.
􀂃 Yazılı ve elektronik ortamdan yapılacak itirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi'nin 5495218/5001 numaralı hesabına 10 (on) YTL inceleme ücreti yatıracaktır
􀂃 Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.
􀂃 Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma verilmez ve gösterilmez Bu konuyla ilgili itirazlar dikkate alınmayacak adaya ya da kuruma cevap yazısı gönderilmeyecektir.
􀂃 Başvuru ve sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, başarılı olamayan, birden fazla ücret yatıran veya başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber