Danıştay Başkanı: Eşit işe eşit ücret uygulamasına geçilsin

Haber Giriş : 11 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, kuruluş yıldönümü töreninde yargı çalışanlarının özlük haklarına da değindi.

Hakim ve savcıların parasal ve özlük haklarının, yürüttükleri hizmetin ağırlığı ve saygınlığına uygun şekilde belirlenmesi gerektiğini kaydeden Çetinkaya, ?eşit işe eşit ücret? uygulamasına geçilmesini istedi.

Çetinkaya, fiziksel ve beyinsel efor sarf edilerek aşırı bir şekilde yıpranılması karşısında hakimlik ve savcılık mesleğinde geçen sürenin fiilî hizmet süresi zammı kapsamına alınmasını da talep etti.

Çetinkaya, şöyle konuştu: ?Yargı mensupları parasal ve özlük haklarının kamuoyu önünde ve hatta kendi aralarında bile konuşulmasını hoş karşılamamakta, bu konuda rahatsızlık duymaktadırlar. Yargı mensuplarının beklentileri sadece mesleğin saygınlığına uygun bir hayat standardı sağlanmasına yöneliktir. Bu beklentinin yargı işlerinin yerine getirilmesiyle bir paralellik içerdiğinden söz edilmesi de mümkün değildir. Üstlendiği görevin önemi ve yüceliğinin bilincinde olan yargı mensupları parasal ve özlük hakları arzu edilen düzeyde olmasa da fizikî bakımdan yetersiz koşullarda çalışma durumunda kalsalar da büyük bir fedakârlık ve özveri içerisinde çalışmaya ve adalet dağıtmaya devam edeceklerdir.?

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber