Darbecileri beylik tabancasıyla püskürttü

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığında darbecilere karşı direnen ilk isimlerden Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun görüntüleri ortaya çıktı. 16 Temmuz sabahı çekilen görüntülerde Hacıoğlu'nun elinde silahla darbecilere karşı nasıl direndiği görülüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Mart 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbecileri beylik tabancasıyla püskürttü

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığını karargah olarak kullanmayı hedefleyen darbecilere karşı direnen ilk isimlerden dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı, şimdiki Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nun 16 Temmuz sabahını anlatan görüntüleri ortaya çıktı. 15 Temmuz'da gece boyunca sıcak çatışmaların yaşandığı Jandarma Genel Komutanlığı karargahında darbeci askerler ile çatışan Hacıoğlu'nun 16 Temmuz sabahına ait görüntülerinde silahlı bir şekilde karargahta darbeci askerleri püskürtmeye çalıştığı görülüyor.

Darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Aziz Yılmaz, Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban'ı arayarak darbe girişiminin olduğunu haber vermişti.

BEYLİK TABANCASIYLA PÜSKÜRTTÜ

Yanlarında sadece beylik tabancalarını alan 5 komutan sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığına gitmiş, nizamiyede yaşanan ilk çatışma sırasında Albay Nurettin Alkan kolundan yaralanmıştı.

16 CUNTACI ÖLDÜRÜLDÜ

Takviye gelen Polis Özel Harekat ve ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı timleri Hacıoğlu'nun idaresinde sabaha kadar darbecilerle mücadele ederken, darbecilere ağır zayiat verdirilmişti. Beştepe karargahında da 16 darbeci ölü ele geçirilmişti. O dönem Jandarma Genel Komutanlığında görevde olan, aslen Rize Ardeşenli Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İçişleri Bakanlığınca Ağustos ayında Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber