İnternet çetesi 5 bin kişinin hesabını hortumladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de ortaya çıkartılan ve Rusya'daki hackerler aracılığıyla hesaplardaki paraları hortumlayan internet çetesinin ilk günkü incelemelerde yaklaşık 5 bin kişinin hesabına girdiği ortaya çıktı. Şebekenin lideri M.M.'nin tutuklandıktan sonra polis memurlarına ?Teknik yönden bu kadar ilerlediğinizi düşünmemiştik. Anlaşılan başka yollar bulmalıyız'' dediği öğrenildi.

İzmir'de yüzlerce kişinin internet hesapları kullanılarak dolandırdıklarını söyleyip savcılıklara suç duyurusunda bulunmasının ardından araştırma başlatan Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, sanal alemde yapılan vurgunu ortaya çıkarmıştı. Yaklaşık iki ay telefon dinleme, işlem yapılan bilgisayarların IP numaralarının takibi ve paraların aktarıldığı kişilerin kimlerinin araştırılmasıyla işleyişi çözülen şebekeye karşı ?Papağan Operasyonu'nu düzenlenmişti.

BAŞKA YOLLAR BULMALIYIZ

Operasyonda 45 bin YTL, 14 bin 550 Dolar, 3 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar, 2 flah bellek, 1 ruhsatsız tabanca, değişik kişiler adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanları, banka cüzdanları, çeşitli bankalara ait kartlar, kredi kartları, altın bilezikler ve 350 gram esrarla ele geçirilen şebeke lideri M.M., C.U., K.Ç., M.C.E., O.M., T.M., Ö.F.M., A.Ç., V.E., İ.K., Z.Ş., E.S., U.G., İ.M., M.S.M., H.K. ile Ş.K. dün adliyeye sevk edilmişti. Ele geçirilen bilgisayarlarında çeşitli bankalara ait 1 milyon hesap bilgisi bulunan zanlılardan 8 kişi tutuklanmıştı.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından şebeke lideri M.M.'nin polislere, sözlü olarak ?Teknik yönden bu kadar ilerlediğinizi düşünmemiştik. Anlaşılan başka yollar bulmalıyız'' dediği konuştuğu öğrenildi.

BEŞ BİN KİŞİ BELİRLENDİ

Operasyonun ardından zanlılarla birlikte ele geçirilen hesap bilgileri ve bilgisayarlar üzerindeki incelemelerde soygunun boyutunu ortaya çıkarmaya başladı. İlk günkü incelemelere göre şebekenin, yüzde 10 komisyonla çalıştırdığı Rus hackerler aracılığıyla hesap bilgilerini buldukları 5 bin kişinin hesabından para aktardıkları belirlendi. Bu hesaplardan hortumlanan para miktarının ise bankalarla yapılacak olan yazışmalardan sonra belli olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber