Danıştay davası mütlaaya kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırısından yargılanan sanıkların davasında sona yaklaşılıyor. Sanıkların son savunmalarını ve savcılığın da esas hakkındaki görüşlerini bildirmesi için dava 1 Mart 2007 tarihine ertelendi.

Üye Mustafa Özbilgin'in öldürülmesi, Ayfer Özdemir, Ahmet Çobanoğlu ve Ayla Gönenç'in yaralandığı Danıştay 2. Daire'ye yapılan saldırı ile Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması eylemlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla avukat Alparslan Aslan, İsmail Sağır, Tekin İrşi, Ayhan Parlak, Salih Kurter, Süleyman Esen ve Aykut Metin Şükre'nin sanık olarak yargılandığı davanın görüşülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada İsmail Sağır ve Tekin İrşi avukatları olmadığını belirterek, mahkemeden avukat talebinde bulundu. Mahkeme bunun için Ankara Barosu'na yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, sanık ve müdahil avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi yönünde bir taleplerinin olup olmadığını sordu. Süleyman Esen vekili Mehmet Ener, Cumhuriyet Gazetesi'nin yönelik saldırıda kullanılan bombaların Esen tarafından verildiğinin iddia edildiğini, ancak sanık Alparslan Aslan'ın daha sonraki ifadesinde bunu yalanladığını söyledi. Avukat Ener, bombaların 1975-78 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı adına kayıtlı olduğunu ifade ederek, bombaların nerden, nasıl temin edildiğinin araştırmasını istedi, bu talep reddedildi.

Mahkeme, sanık ve müdahillerin esas hakkındaki savunmalarını yapmaları, savcılığın da esas hakkındaki görüşünü vermesi için dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 1 Mart 2007'ye erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber