Yabancı kadın büyükelçilerin gözünden Türk kadını

Ankara'da görevli 4 kadın büyükelçi bir araya geldi ve Türk kadınını anlattı. Türkiye'deki kadınların güçlü ve başarılı olduklarını söyleyen elçiler "Bu ülkede mini etekli ve başörtülü kadınlar kol kola geziyor" dedi

Haber Giriş : 04 Mart 2017 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı kadın büyükelçilerin gözünden Türk kadını

Başkent Ankara'da görev yapan Finlandiya, Slovakya, Portekiz ve Estonya'nın kadın büyükelçileri buluştu ve diplomasi dünyasında kadınının yerini, sorunları ve Türkiye'deki kadının rolüne ilişkin gözlemlerini paylaştı.

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal Da Silva "Evet kadın politikacılarımız var, kadın diplomatlarımız var. Ama sayıları erkeklerden az. Bunun nedeni ne? Eşitliği sağlamak istiyorsak kadınların neden bu alanlara erişiminin olmadığını sorgulamalıyız" dedi. Türk kadınına ilişkin izlenimlerini de paylaşan Silva "Türkiye'ye turist olarak geldiğimde de buranın ne kadar çok farklılığı bir arada barındıran bir ülke olduğunu düşünmüştüm. Çeşitlilik her zaman iyidir. Ayrıca Türk kadınları çok güzel" diye konuştu.

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Marin Mottus da "Hazirandan bu yana Türkiye'deyim ama bu kısa zamanda bile işlerinde başarılı birçok kadınla tanıştım. Türk kadınının ne kadar renkli ve güçlü pozisyonlarda olduğunu görmek çok etkileyici. Şimdiye kadar tanıştıklarımın arasında müze müdürü de var, editör de. Onlardan taşan gücü hissediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ise Türk kadınları arasındaki hoşgörüye dikkat çekti ve şunları söyledi: "Herkesin dostluk içinde yaşadığını görüyoruz. Yolda yürürken biri mini etekli, diğeri başörtülü iki genç kadını kol kola görebilirsiniz."

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo da "Cam tavanlar, hayatın her alanında kendini gösteriyor. Kariyerimin başında bunu fark etmemiştim. Ancak çalışma hayatında ilerleme kaydettikçe bunu daha açıkça görüyorum" dedi. Kairamo ayrıca Türkiye'deki kadınların çok güçlü olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber