İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM açıklama yapmıyor, e-Ales belirsizliği devam ediyor!

ÖSYM tarafından bu yıl ilk defa uygulanması planlanan e-ALES sınavı ile ilgili belirsizlik sürüyor. Adaylar bu sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM açıklama yapmıyor, e-Ales belirsizliği devam ediyor!

ÖSYM Başkanlığı twitter hesabından 15 Ekim 2016 tarihinde yapılan açıklamada 2017 yılında iki kez olmak üzere e-ALES yapılmasının planlandığı ifade edilmişti.

Bu açıklamadan sonra, ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre ilk e-ALES sınavının 11 Şubat 2017 tarihinde yapılması gerekiyordu. Hatta, yapılması planlanan sınava girecek adayların aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak 2017 tarihinde 20 TL ücretle e-ALES deneme sınavı yapıldı.

Ancak, 20 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM tarafından bir açıklama yapılarak 28 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşen e-ALES deneme sınavının sonuçları değerlendirildikten sonra yeni başvuru ve sınav takviminin ilan edileceği duyurulmuştur.

Yapılan deneme sınavının sonuçları ise 01 Şubat 2017 tarihinde adaylara ilan edilmiştir.

ALES GÜN GEÇTİKÇE ZORLAŞTI, e-ALES'e İHTİYAÇ VAR !

Son yıllarda ALES'e giren adaylar sınav sorularının zorluğundan ve süre yetersizliğinden oldukça şikayetçi. Bu konularla ilgili olarak ÖSYM öncelikle ALES'in sınav süresini 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarttı.

Ancak, akademisyenlik ve lisansüstü eğitim için şart olan ALES'e girecek adaylara daha fazla sınav imkanı vermek amacıyla 2017 yılında iki kez yapılması planlanan e-ALES'le ilgili olarak halen belirsizlik sürüyor !

e-ALES deneme sınavının yapılmasının üzerinden de bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen, ÖSYM bu konu ile ilgili yeni başvuru ve sınav takvimini halen duyurmadı.

Yapılan deneme sınav sonuçlarının incelenmesi neticesinde; ALES'İN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASINA engel yok ise, ÖSYM'nin yaklaşan 2017 ALES İlkbahar başvuruları öncesi adayları e-ALES'in başvuru ve sınav takvimi ile ilgili olarak bilgilendirmesinin uygun olacağını düşünüyoruz !

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber