Yargıyla uğraşma perişan olursun!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 10:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

YARGITAY Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde yine yol alınamadı. Tasarının birinci maddesine 48 önerge veren CHP'liler, tasarıyı 'yargıyı siyasallaştırma girişimi' olarak niteledi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP'lileri yargıyı ve Yargıtay'ı yıpratmakla suçladı.

Önergelerle komisyonu tıkadıkları yönündeki eleştirilere cevap veren CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, 'Yargıyla uğraşan iktidarlar perişan olmuştur. Buradan uyarıyoruz; totalitarizm olur, faşizm olur' dedi.

ŞUNUN DÜĞMESİNİ KAPAT

Eraslan konuşurken, AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Eraslan'ın yanında oturan CHP'li Muharrem Kılıç'a, 'Şunun düğmesini kapat' dedi. Eraslan'ın 'Terbiyeli konuş' sözleri üzerine Kutlu, 'Sen bana 'Terbiyeli konuş' diyemezsin. Bir çuval da laf etmem' yanıtını verdi.

DÖRT SENE BEKLEMEZDİK

Adalet Bakanı Cemil Çiçek de uzlaşma yollarını sonuna kadar arayacaklarını, uzlaşma olmazsa İçtüzüğün verdiği yetkileri kullanacaklarını belirtti. 'Hükümet olarak yargıyı siyasallaştırmak gibi bir niyetimiz olsaydı, bunu 5'inci sene değil, ilk geldiğimiz sene yapardık' diyen Çiçek, tasarının Yargıtay'da hazırlandığını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber