İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Doktor ve hemşire adayları Sağlık Bakanlığından açıklama bekliyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürürlüğe konulan güvenlik soruşturması nedeniyle atamaları geciken doktor ve hemşire adayları, yaşanan soruna çözüm bulunmasını istiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mart 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor ve hemşire adayları Sağlık Bakanlığından açıklama bekliyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan 676 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirlenen memur olabilmek için aranacak şartlara "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" şartı getirilmişti. Kurumların güvenlik soruşturma taleplerine Emniyet tarafından cevap verilmemesi ya da geç verilmesi mağduriyetlere yol açmaktadır. Bu yüzden Sağlık Bakanlığında ataması yapılan Hekim ve hemşire başta olmak üzere diğer branşlarda birçok sağlık personeli adayı henüz göreve başlayamamıştır.

Tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra devlet hizmeti yükümlülüğü kurası sonucunda ataması yapılan tabiplerin atamalarının yapılabilmesi içinde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmaktadır. 72'nci Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'na katılarak atanan, atandıkları yerler dahi belli olan hekimlerin atamaları henüz gerçekleştirilmemiştir. Yaklaşık dört ay önce güvenlik soruşturması vermelerine rağmen ne yazık ki atama tebligatı henüz yayımlanmamıştır. Bu uzun ve belirsiz bekleyiş, atama bekleyen yaklaşık 5 bin doktorun maddi ve manevi yıpranmalarına neden olmaktadır.

Yine, KPSS 2016/6 ve KPSS 2016/7 kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlara atanan hekim ve hemşireler başta olmak üzere olmak üzere bu durumdaki sağlık personelleri mağdur durumdadır.Bu personellerce göreve başlatılmadıklarına, yetkilerce oyalandıklarına ilişkin şikayetler ve taleplerine yönelik her gün çok sayıda başvuru tarafımıza ulaşmaktadır. Bu adayların Kasım ayında yapılan atamalarının üzerinden 4 aydan fazla zaman geçmesine rağmen göreve başlatılmamışlardır. Kurumlar, güvenlik soruşturması için Emniyete gönderilen yazıların cevabı gelmediğini ifade etmektedirler. Yine bu adaylardan az bir kısmının göreve başlatılmış olması ise memur adaylarında işe başlatılıp-başlatılmayacağı endişesine yol açmaktadır. Bu konuda mağduriyetin bir an önce giderilerek atamaların yapılması en azından resmi bir açıklamanın yapılması gerekmektedir.

Sağlık personeli ülkemizde en ciddi personel ihtiyacının bulunduğu kesimlerin başında gelmektedir. Diğer taraftan küresel çapta desteği bulunan terör örgütlerinin tehdidi ise devam etmektedir.

Yetkililerin terör tehdidi ve kurumsal ihtiyaçların giderilmesi noktasında bir optimal denge bulması gerekmektedir.

Bu bağlamda daha önce Bakan Akdağ, personele arşiv araştırması yaptırıp göreve başlatmayı, daha ayrıntılı inceleme gerektiren Güvenlik Soruşturmasının ise görevdeyken yapılacağını açıklamıştı. Ancak bakan Akdağ'ın bu güzel önerisi hayata geçmemiştir. Hem işe kavuşması bekleyen adayların hem de kurumsal acil ihtiyaçların giderilmesi amacıyla acil bir tedbir alınmasında fayda bulunuyor

İSTİFA SONRASI DÖNÜŞLER DE MAYIS AYINDAN BU YANA BEKLİYOR

Bekleyenler sadece mecburi hizmeti olan doktorlar ile KPSS ile atanan sağlık personeli adayları değil, istifa sonrası dönüş kurasına başvuranlar da, 2016 yılı Mayıs ayından bu yana bekliyor. 2016/1, 2016/2 ve 2016/3 istifa sonrası dönüş kuralarında, 500'e yakın personel, boş olan kadrolara yerleşti ancak bu personel de Mayıs ayından bu yana bekliyor.

Sağlık Bakanlığı, arşiv araştırmasıyla işe başlatacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber