Bakan Çelik, Kurtlar Vadisi'nin yayından kaldırılmasını değerlendirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şiddet içerikli ve toplumu bir şekilde yanlış yönlendiren dizilerin televizyonlarda olmaması gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, Kurtlar Vadisi dizisinin televizyondan kaldırılması konusunda da, ?Bu tür yayınların hiç kimseye faydası yok'' dedi.

Ankara'dan özel uçakla bazı okulların temel atma törenine katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, burada gazetecilerin Kurtlar Vadisi dizisinin televizyon yayınından kaldırılmasına ilişkin bir sorusuna, ?"Şiddet içeren, müstehcenlik içeren, insanları, karamsarlığa, onları tabiri caizce kendi içine kapatan, demorilize eden yayınların hiç kimseye faydası yok'' dedi. Medyanın bu yönde kendisini sorgulaması gerektiğini de ifade eden Bakan Çelik, ?Bir yerde yanlış varsa, kötü varsa, bir kötülük varsa, nedense onlar haber değeri taşıyor'' dedi. Ve 2 gün önce Ankara'da, ?Akıllı sınıflar' projesini başlattıklarını, ancak bazı gazetelerde bunun çok küçük yeraldığını belirtti. Çelik, ? Bu nedense haber değeri taşımıyor. Birinin ayağı, bir televizyon kablosuna takılıp yere düşerse, o günün en önemli haberi oluyor'' diyerek serzenişte bulundu. Medyanın şiddet, müstehcenlik konusunda toplumun, insanların, gençlerin moralini bozan özellikle haberler konusunda son derece duyarlı olması gerektiğini de ifade eden Bakan Çelik şunları söyledi:

?Bazen bir meselenin üzerine gidiyoruz diye zannediyoruz. Fakat biz farkındalık yaratalım derken, onu özendirdiğimizin farkında değiliz. Bu şiddet için de böyledir, diğer olaylar için de böyledir. Ben bu kararı veren, ben değilim ama sadece onun için söylemiyorum. Şiddet içeren özellikle toplumu bir şekilde, bu anlamda yanlış yönlendiren dizilerin kesinlikle televizyonlarımızda olmaması gerekiyor.'' Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda görünür yerlerde sigara içilmesinin yasaklandığını da hatırlattı ve ?Biz gençlere istediğimiz kadar nasihat edelim. Öğretmen, anne, baba, yöneticiler nasihat etsin. Kuru nasihat hiç kimseye tesir etmez. Eskiler derler ki, bugünkü Türkçe ile söylüyorum. Davranış dili, sözde dilden çok daha etkilidir. Öğretmen, öğrencilere ?yavrularım sigara içmeyin' derse ve elinde sigara ile ortalıkta dolaşırsa, hiç kimseye olumlu yönde etki yapamaz. Biz bundan dolayı okullarda görünür yerlerde sigarayı yasakladık. personele, öğretmenlere, herkeste dahil olmak üzere. Buna titizlikle uyuluyor'' dedi.

Bakan Çelik, öğretmen atamaları konusunda verdikleri sözde durulduğunu da ifade etti ve dün itibariyle 10 bin kadrolu 5 bini sözleşmeli 15 bin öğretmenin atamasının yapıldığını da belirtti. Bakan Çelik diğer öğretmenlerin de Ağustos ayı içinde atamalarının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bakan Çelik, illerde eğitim konusunda inceleme ve değerlendirme toplantılarının yapıldığını da söyledi ve görevlendirilen genel müdürlerin ilin eğitim açısından fotoğrafını ve röntgenini çektiğini de belirtti ve ?Orada çekilen fotoğraf masaya yatırılacak. Eksiklik, aksaklıklar nedir, neler yapılmalıdır şeklinde tesbitler yapılıyor'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, her yıl 10 bin öğrenciyi 12 aya bölünerek Çanakkale'ye gönderdiklerini de belirtti ve Hakkari'den Edirne'ye kadar bütün Türk çocuklarının, atalarının, ecdadının, orada hangi idealler uğruna şehit düştüklerini gördüklerini belirterek, ?Özellikle memleketin birliği, bütünlüğü açısından bunu önemsiyorum'' dedi. Bakan Çelik, geçen yıl Cumhuriyet gezileri de başlattıklarına dikkat çekti ve ?Milli Mücadele serüveninin geçtiği bütün yerler gezilecek. Bu hem turizm, hem coğrafya, hem de milli şuur dersidir. Biz genellikle, maalesef milli bayramlarımızda işin bilinç tarafını ön plana çıkarmadan ziyade, seramoniyal tarafını, daha çok tören merasim tarafını ön plana çıkarıyoruz. Bu gezilerimiz işin ruhunu kavrama açısından ümit ederim ki çok anlamlı olacak'' diye konuştu.

Bakan Çelik, daha sonra belediye ve AKP il teşkilatını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber