Darbecinin sela paniği: Diyanet bitti artık biz varız

Darbe gecesi, Ankara Polatlı'daki kışlada okunan sela cuntacıları panikletti. Komutanının emriyle camiye giden asker, geri dönüp 'Kimse yok' dedi. Bu sırada caminin açıldığını gören askerlerden biri imamla tartışıp, "Selayı sustur, Diyanet lağvedildi, artık biz varız" dedi

Haber Giriş : 09 Mart 2017 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbecinin sela paniği: Diyanet bitti  artık biz varız

KENAN BUTAKIN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Polatlı ilçesindeki askeri kışlalarda 15 Temmuz'da yaşananlara ilişkin hazırladığı iddianamede, Sela okunan Askeriye Camii'ne yapılan baskından görüntüler de yer aldı. Darbecilerin 58.Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'ndaki faaliyetlerinin aktarıldığı iddianamede, kışlanın nizamiye kapısına yakın olan Askeriye Camii'nde merkezi yayınla okunan Sela'nın darbeci askerler tarafından nasıl kesildiği de aktarıldı.

İddianameye göre, şüphelilerden Albay Güngör Gazi Karslı, Yarbay Abdülkerim Ceyhan'a, camiye gidip selayı susturma talimatı verdi. Ceyhan ve Yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür, koşarak Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nın bulunduğu İnönü Kışlası'nın hemen bitişiğindeki camiye gitti. Şüpheliler Ceyhan ve Özgür'ün ayakkabılarıyla girdikleri camide imam Hikmet Boza'dan ezanı ve selayı kesmesini istedi. Bozan ise Diyanet'ten gelen mesajı göstererek, "Komutanım neden bunu yapıyorsunuz? Günahtır. Bu memleketin evlatlarısınız. Biz Diyanet'in emrini yerine getirmek için buraya geldik" dedi.

İddianamede Ceyhan'ın, imama "Emri yerine getirmezsen seni tutuklarım" diyerek, "Diyanet bitti. Lağv oldu, şu anda biz varız" bağırdığı belirtildi. Ardından da okunan merkezi sela yayınını kestirdikleri kaydedildi. Darbe girişiminin yaşandığı anda selaların kesilmesi için de 51 askerin Polatlı'daki camilere müdahale etmek için kışla dışında görevlendirildiği belirtildi. Savcılık tespitlerine göre, darbecilerin Genelkurmay'da başarısız olmasının ardından Polatlı'daki birlikler Ankara'ya doğru yola çıkmadı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber