İşte darbenin şifresi: Halit'in selamı var

Ankara Başsavcılığında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırlanan çatı iddianamede örgütün elemanlarını darbe toplantılarına çağırmak için 'Halit'in selamı var' diye şifre kullandığı ortaya çıktı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 09 Mart 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte darbenin şifresi: Halit'in selamı var

Ebru Karatosun

Ankara Başsavcılığında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırlanan çatı iddianamede örgütün elemanlarını darbe toplantılarına çağırmak için 'Halit'in selamı var' diye şifre kullandığı ortaya çıktı.

İddianamede Akıncı Üssü'nden Genelkurmay'a gelen Özel Kuvvet Komutanlığından 32 kişilik ekibin başında yer alan cuntacı Albay Fırat Alakuş'un 6-7-8-9 Temmuz 2016 tarihlerinde Ankara Konutkent'te bulanan villada, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün liderliğinde yapılan ve darbe planı organizasyonun yapıldığı toplantılara aktif olarak katıldığının tespit edildiği bildirildi. Alakuş'un Genelkurmay'a gelirken yolda saat 21.08'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri olan Ali Yazıcı'yla 1 defa 55 saniyelik telefon görüşmesinin olduğu belirlendi. Alakuş'un ayrıca, Genelkurmay'da kendilerini karşılayacak cuntacı Doğan Öztürk'le de yol boyunca 4 kez telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Albay Alakuş'un odasında yapılan aramada üstü çizili 'darbe1234' yazılı bir not da ele geçirildi. Cuntacı Alakuş'un, bel kısmına oturarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ı ve emir subayı Yunus Can ile Kara Kuvvetleri Kurmay Komutanı Orgeneral İhsan Uyar'ı derdest ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber