Gurbetçiye seçimde oy hakkı girişimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen Başbakan Erdoğan ile görüştü. Erdoğan Almanya'daki Türklerin seçimlerde oy kullanması için gerekeni yapacaklarını ve gerekirse hemen bu konuda Meclis'te bir Anayasa değişikliği yapabileceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, isteği üzerine Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Öymen, görüşmede Başbakan Erdoğan'a, Baykal ile birlikte katıldıkları, ?Güvenlik Konferansında? yaptıkları temaslar ve Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin yaklaşımlar konusunda bilgi verdiğini kaydetti. Öymen, Erdoğan'ın, görüşmede, "sorunların farkındayım" dediğini söyledi.

Onur Öymen, Almanya'da yaşayan Türklerin ve Türk derneklerinin seçimlerde oy kullanmak konusunda çok istekli olduklarını da belirtti.

Öymen, Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Bavyera eyaletinin İçişleri Bakanı'nın, kendilerine, "Türklerin seçimlerde oy kullanmasının bizim açımızdan bir sıkıntısı yok. Biz gereken önlemleri alabiliriz. Eğer bu konuda Alman federal hükümeti ile bir temas olursa ve bize görüş sorulursa biz olumlu görüş bildiririz" dediğini aktardı.

Başbakan'ın Almanya'daki Türklerin seçimlerde oy kullanması konusunda "gereğini yapacaklarını ve gerekirse Meclis'te bir Anayasa değişikliğe gideceklerini" söylediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber