43 şehre daha çevik kuvvet

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve bireysel hakların yaygınlık kazanmasıyla birlikte, bireylerin ve toplumsal grupların sokak eylemleri de artmaya başladı. Eylemlerin hukuk dışına çıkmaması için tedbir almakla görevli emniyet teşkilatı, çevik kuvvette görevli polis sayısını artırıp, bu şubenin bütün illere yaygınlaştırılmasına çalışıyor. Alınan yeni bir kararla, çevik kuvvetin bulunmadığı 43 ile daha şube müdürlüğü kurularak, çevik kuvvetsiz ilin kalmaması sağlanacak.

Suçlar önlenecek

Yeni çevik kuvvet şube müdürlüklerinin kurulması fikri 24-26 Ocak 2007 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ?İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda gündeme getirildi. Toplantıda, çevik kuvvet bulunmayan 43 ilde bu birimin kurulması kararı alındı. Ancak çoğunluğunu küçük illerin oluşturduğu ve dolayısıyla toplumsal olayların yaygın olarak bulunmadığı bu illerde oluşturulacak çevik kuvvet personeli, önleyici asayiş hizmeti de yapacak. Yani hırsızlık, gasp, kapkaç gibi olayların meydana gelmemesi için sokakta devriye hizmeti yapacak ve asayiş suçlarının yaşanmasını engelleyecek.

Araçlar da yenileniyor

Çevik kuvvet birimleri yaygınlaştırılırken, var olan birimler de teçhizat olarak kuvvetlendiriliyor. Toplumsal olaylarda, polis ile halkı karşı karşıya getirmek istemeyen emniyet, olayların yatıştırılması ve daha az zararla atlatılması için su püskürtücü zıhlı araçların hem sayısını artırıyor hem de var olan araçları modernize ediyor. Geçtiğimiz yıl 20 adet su püskürtücü zırhlı araç alan emniyet, 89 eski aracın modernizasyonu için de çalışmalara başladı. Kullanılan ekipmanın sayı ve katilesinin yükselmesiyle; hem toplumsal olaylar kontrol altına alınacak hem de tepki çeken aşırı güç kullanımının önüne geçilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber