Zonguldak'ta öğretmenlerin de olduğu 17 sanıklı dava ertelendi

- Aralarında öğretmen, imam ve esnafların da bulunduğu 15'i tutuklu 17 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2017 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zonguldak'ta öğretmenlerin de olduğu 17 sanıklı dava ertelendi

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılanan 17 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık A.K savunmasında, 1990'lı yıllarda çevre edinmek amacıyla malum yapıyla tanıştığını söyledi.

O yıllarda yaklaşık 4 yıl sohbetlere katıldığını ve bu sohbetleri özellikle kendisinin organize ettiğini anlatan A.K, şunları söyledi:

"Bu sohbetleri, imam hatip lisesi mezunu olmam dolayısıyla tamamen dini amaçlı olarak kendi evimde verdim. Sohbetler için kimseden talimat almadım, kimseye de talimat vermedim. İş yerindeki yorgunluğum nedeniyle 2010'da cemaatle bağlantımı tamamen kopardım. 2015'de evlenen oğluma yardım amacıyla Bank Asya'ya yaklaşık 10 bin lira yatırmıştım ve bu parayı da 2-3 ay içinde çektim. Ben bu yapının içinde hayır işliyorum zannıyla birçok faaliyette bulundum. Yaşanan hadiseler göstermiştir ki yanlış yaptığım işler de olmuştur. Bunun bedelini de ağır şekilde ödemekteyim. Kendimi hayır işlerine adamış biri olarak böyle durumda olmayı hak etmiyorum, beraatımı talep ediyorum."

İlçede esnaflık yapan H.Y. de hiçbir zaman cemaatin içinde olmadığını, sohbetlerine katılmadığını öne sürdü.

Mahkeme başkanının, sanık A.K.'nin "Sohbet toplantılarına H.Y'de geliyordu" şeklindeki ifadesini hatırlatması üzerine H.Y, "Ben bunların malum cemaat olduğunu bilmiyordum." sözleriyle kendini savundu.

Yine mahkeme başkanının, "Seçimlerde köyleri gezerek 'şu partiye oy vereceksiniz' şeklinde talimatların olduğu yönünde iddia var" sözü üzerine H.Y, söz konusu iddianın doğru olmadığını iddia etti.

Diğer sanıklar, savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber