Hırsızlar, polise palayla saldırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde cami derneğindeki çelik kasayı çalan üç hırsız, durumlarından şüphelenen polis ekiplerine 60 çm uzunluğundaki özel yapım pala ve demir çubuklarla saldırdı. Güçlükle yakalanarak gözaltına alınan üç hırsız, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında 6634 sokak üzerinde meydana geldi. Sokak içinde devriye görevi yapan polis ekipleri, kendilerini görünce saklanmaya çalışan üç kişinin kimliklerini kontrol etmek için yanlarına gitti.

Kimliklerini görmek ve üzerlerini aramak isteyen polis ekiplerine direnen üç kişi, ekiplerin ısrar etmesi üzerine yanlarındaki özel yapım palayı ve demir çubukları çıkararak polis ekiplerine saldırıp kaçmak istedi. Polislerin telsiz anonslarıyla yardım istemesinin ardından adrese gönderilen takviye ekiplerle etkisiz hale getirilen 20 yaşındaki Ümit Taşdelen, 19 yaşındaki Murat Saltan ve 18 yaşındaki Serdal Akkurt gözaltına alındı.

CAMİ DERNEĞİNDEN HIRSIZLIK

Yapılan araştırmada zanlıların, Pilot Vezir Cami'nin bahçesindeki dernek binasına girdikleri ve çelik kasayla çekmecedeki miktarı belirlenemeyen parayı çaldıkları belirlendi. Sorgu sırasında, çelik kasayı açamadıkları için duvar arkasına sakladıklarını söyleyen üç zanlının, kasayı açmak için alet almaya gittikleri ortaya çıktı. Zanlıların kendilerine saldırıda kullandıkları pala ve demir çubuklara el koyan polis, içerisinde bin 250 YTL ve senetler bulunan çelik kasayı ise dernek yöneticilerine teslim etti.

Çeşitli suçlardan poliste kayıtlarının bulunduğu belirlenen üç zanlı, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber