Helikopter faciasında Eczacıbaşı CEO da hayatını kaybetti

İstanbul Büyükçekmece'de, Eczacıbaşına ait Sikorsky S-76C++ model helikopter, kuleye çarpıp düştü. Büyükçekmece Belediye Başkanı: düşen helikopterin yanında 5 kişinin cenazesi var dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mart 2017 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükçekmece'de bir helikopter düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceği belirtiliyor. Önce televizyon kulesine çarptığı belirtilen helikopterin düştüğü bölgede ekiplerin çalışması devam ediyor.

İlk etapta helikopterin yangın söndürme helikopteri olduğu iddia edilmişti. Ancak gelen son bilgilere göre yangın söndürme helikopteri değil. DHA'nın haberine göre Sikorsky S-76 tipi helikopterde 7 kişi bulunuyor.

PİLOTUN İSMİ BELLİ OLDU

Helikopterin Kaptan Pilotu'nun Alaaddin Nacar olduğu öğrenildi.

Düşen helikopterin Eczacıbaşı'na ait olduğu iddiası da var. Bu iddia teyit edilmedi.

BELEDİYE BAŞKANI: 5 KİŞİNİN CENAZESİ VAR

Büyükçemekece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burada 5 kişinin cenazesi var. Yangın söndürme helikopteri değil. Özel bir helikopter olduğu söyleniyor. Bölgemizdeki helikopter firmalarıyla görüştük, İstanbul tarafından gelen bir helikopter olduğu kesin. Kuleye çarptığı yönünde kesinlik yok, sisten dolayı gözükmüyor" dedi.

HELİKOPTERDE ECZACIBAŞI'NIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VAR

Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, helikopterin Kuğu Havacılık ve Turizm A.Ş'ye ait olduğu belirlendi. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga isimli 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.16'da Atatürk Havalimanından kalkan özel bir şirkete ait helikopterin, 11.21'de Büyükçekmece sınırları içinde E-5 karayolu üzerine henüz sebebi netleşmemiş bir nedenle düştüğünü belirtti.

Burada ilk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Şahin, "Hem enkaz kaldırma çalışmaları hem de yolun trafiğe açılma çalışmaları hızla sürdürülüyor. Detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

İstanbul Büyükçekmece'de düşen helikopterin Atatürk Havalimanı'ndan Bilecik'e gitmek üzere havalanan özel bir şirkete ait Sikorsky türü helikopter olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, özel bir şirkete ait S-76 tipi Sikorsky TC HEZ kuyruk tescilli özel bir şirkete ait helikopter Atatürk Havalimanı'ndan Bozüyük'e gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra sonra saat 11.30'da Büyükçekmece'de düştü.

Helikopterde ikisi pilot ve aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 7 kişinin bulunduğu belirtildi.

- Parçaları geniş alana yayıldı

Kuleye çarptıktan sonra helikopterin daha sonra Büyükçekmece rampasında Edirne istikametinde E-5'e düştüğü öğrenildi.

Düşen helikopterin parçalarının geniş bir alana yayılması nedeniyle bölgede E-5 karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

İtfaiye, polis, AFAD ve diğer ekiplerin, sisin de etkili olduğu bölgede başka ölü veya yaralı olma ihtimaline karşı arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, olay yerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 kişinin cesedine ulaşıldığını kaydederek, "Helikopter kalktığında içinde 7 kişinin olduğu söyleniyor. Ancak şu an itibariyle 5 tespit yapıldı. İnşallah 5 kişi olur diye düşünüyoruz ancak 7 kişi olma ihtimali de var." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber