Sigara bandrolü kampanyası Mehmetçik'e kurşun demek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Sigara paketlerindeki bandrol karşılığı engelli arabası verileceği? söylentisi olduğunu belirten Niyazi Adalı, ?Böyle bir kampanya yok. Korkarım bu bandroller Mehmetçik'e kurşun olarak döner? dedi

TÜTÜN KURULU BAŞKANI NİYAZİ ADALI UYARDI

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Niyazi Adalı, halk arasında ?sigara paketlerindeki bandrol karşılığı engelli arabası verileceği? şeklinde bir söylenti olduğu duyumunu aldıklarını belirterek, ?Böyle bir kampanya yok? dedi.

Adalı, geçmişte de sigara paketlerinin toplanması karşılığında engellilere araba verileceği söylentisi ile yıllarca bazı insanların sigara paketi topladığını hatırlattı. Bunun yine de bir mantığı olduğunu, sigara paketinin içinde yer alan alüminyum folyonun bir ekonomik değeri bulunduğu için bazı kişilerce toplandığını kaydeden Adalı, o dönemde de Tekel'in bu tür bir kampanyasının olmadığını hatırlattı.

Sigara bandrolü gibi küçük bir kağıdın hiçbir ekonomik değeri olmadığının altını çizen Adalı, vatandaşları uyardı ve ?Bu söylenti ile engellilere yardım gibi halkımızın iyi duygularını istismar ederek kaçakçılar halkı aldatmak peşinde? diye konuştu.

Toplanan bandrollerin olsa olsa yeniden kaçak sigaraların üzerine yapıştırılmak ve piyasaya sürülmek için kullanılabileceğini kaydeden Adalı, ?İnsanlar engellilere araba gibi iyi bir duygu ile bandrolleri toplayıp karanlık yerlere verirse, bu engellilere araba değil, korkarım Mehmetçik'e karşı kurşun olarak döner. Çünkü böyle kara para terör örgütlerine gidiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber