Helikopter kazası kurbanlarına son veda!

Büyükçekmece'de önceki gün düşen helikopterin 2 pilotu Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut Üsküdar Selimiye Camii'nde, Eczacıbaşı yöneticisi Salim Özen ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Mart 2017 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Helikopter kazası kurbanlarına son veda!

İstanbul Büyükçekmece'de önceki gün Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter televizyon kulesine çarparak düşmüş ve acı kazada helikopterde bulunan 2'si pilot, biri firmanın üst düzey Türk yöneticisi ve 4 Rus konuk hayatını kaybetmişti. Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Bilecik Bozüyük'teki fabrikaya giden TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi helikopterin TÜYAP Fuar Merkezi yakınındaki Endem Televizyon Kulesi'ne çarparak düştüğü açıklanmıştı.

DUALARLA DEFNEDİLDİER

Pilotlar Ahmet Bulut ve Alaattin Nacar için dün öğle vakti Üsküdar'daki Selimiye Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene pilot Bulut'un annesi Fethiye, eşi Derya, oğlu Yiğit Utku ve kızı Tutku Bulut, pilot Nacar'ın annesi Fatma, eşi Reyhan, kızı Selin ve oğlu Arda Nacar ile Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı katıldı. Bulut ve Nacar Aileleri, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından pilotların Türk bayrağına sarılı tabutları, askeri merasim mangası tarafından omuzlarda taşındıktan sonra top aracına konuldu. Ahmet Bulut'un cenazesi Şile Yeşilvadi Köyü Mezarlığına, Alaatttin Nacar'ın cenazesi ise Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kuğu Havacılık ve Turizm A.Ş.'ye ait helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlatıldı. Helikopterin düştüğü bölgede görevlendirilen iki Cumhuriyet savcısının nezaretinde olay yeri inceleme ve kaza kırım uzmanları inceleme yaptı. Hazırlanacak ilk rapor Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edecek.

KARA KUTU ABD'YE GiDiYOR

Helikopter kazasını aydınlatacak kara kutular enkazdan çıkarıldı. Dış kaplamalarının fazla zarar görmediği gözlenen kara kutular, helikopter Amerikan yapımı olduğu için incelenmek üzere ABD'ye gönderilecek. Kuleyle olan konuşmalarını kaydeden CVR ABD'deki merkezde deşifre edilecek.

Acılı eşten oğluna destek

Feci kazada hayatını kaybeden pilotların acılı aileleri cenaze boyunca ayakta durmakta zorlandı. Pilot Alaattin Nacar'ın eşi Reyhan Acar ile oğlu Arda Nacar cenaze boyunca birbirlerini teselli etti. Anne-oğlun bu görüntüsü yürekleri yaktı.

Özen'in annesi gözyaşlarına boğuldu

Düşen helikopterde hayatını kaybeden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Özen'in annesi Binnaz Özen, oğlunun tabutu başında fenalık geçirdi. Acılı baba Burhan Özen ise cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Özen'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

SÜLEYMAN ŞEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber