TBMM'de bu hafta...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, geçikmeli de olsa ?Mortgage? Yasa Tasarısı'nı Salı günü görüşmeye başlayacak. Hükümetin hazırladığı tasarı uzun süredir Meclis gündeminde bekliyordu. Tasarıyla; ?kira öder gibi ev sahibi olma? imkanı getiriliyor.

Bu hafta, TBMM ihtisas komisyonları da gündemlerinde yer alan tasarı ve teklifleri görüşecek.

Plan Bütçe Komisyonu Çarşamba günü üç ayrı gündemle toplanacak. Komisyon, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Saim Tekelioğlu ve 11 milletvekilinin imzasını taşıyan, Büyükşehir Belediyesi Kanununa bir ek madde eklenmesi hakkındaki kanun teklifinin alt komisyon raporu görüşülecek.

Komisyonun ikinci gündem maddesi ise AKP Uşak Milletvekili ve 6 milletvekilinin imzasını taşıyan, Yerel Yönetim Kuruluşlarına Bağlı Hastanelerde Döner Sermaye Kurulması hakkında kanun teklifi ile alt komisyon metni ele alınacak.

CHP Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu'nun, Büyükşehir Belediyesi Kanununa bir Ek Madde eklenmesi hakkındaki kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonu'nun bir diğer gündem maddesi.

Çarşamba günü İçişleri Komisyonu'da yoğun bir gündemle toplanıyor. Komisyon, Hükümetin hazırladığı, Irak'a Komşu Devletler Hükümetleri ile Irak arasında terörizm, sınırlardan yasadışı sızmalar ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Kanunlarında Güvenlik İşbirliğine İlişkin Protokolün Onaylanmasına Uygun Bulunduğuna dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

Komisyon, AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in, ?belediyelere toptancı halleri satma imkanı veren? kanun teklifini görüşecek.

Komisyonun bir diğer gündem maddesi ise, Hükümetin hazırladığı, ?Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun? Tasarısı ele alınacak.

Adalat Komisyonu geçen hafta CHP'nin önergelerle çalışmaları kilitlediği ?Yargıtay Kanunu? Çarşamba günü görüşmelerine devam edecek.

AKP MYK KARAR VERECEK

Bu arada, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği ?Meclis Soruşturması? nın Genel Kurul'da hangi gün görüşülmesine Pazartesi AKP MYK toplantısında karar verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber