Bakan Aksu: Hastalarımız artık rehin kalmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, belediyeler ve il özel idare kanunlarının çıkarılmasının ardından yerel yönetimlerin yapılandırılması sürecinin devam ettiğini, gündemlerinde gelir yasası ile köy kanununun bulunduğunu bildirdi.

Bakan Aksu, Adana'nın merkez Seyhan ilçe belediyesince yaptırılacak Kültür ve Sanat Merkezi Kompleksi'nin temel atma töreninde, hükümetlerinin yerel yönetimlere büyük önem verdiğini, her şeyi merkezden yürütme yerine yerinden yönetimi ilke edindiklerini ve bunun olumlu sonuçlarını aldıklarını söyledi.

Yasal düzenlemeler sayesinde başta belediyeler ve il özel idareleri olmak üzere yerel yönetimlerin hizmet verebilir hale geldiğini belirten Aksu, şöyle konuştu:

''Bizden önce yönetime gelen ya da gelmek isteyen iktidarlar propaganda çalışmaları sırasında yerel yönetimlerde reformdan bahsederler, ancak bunu bir türlü gerçekleştiremezlerdi. Bu reformun, bizim hükümetimiz döneminde gerçekleşmesinin gururunu yaşıyoruz.

Bugüne kadar, belediyeler, büyükşehir belediyeleri ve il özel idare kanunları çıkarıldı. Ancak yerel yönetimlerde reform süreci devam ediyor. Gündemimizde belediye ve il özel idare gelir yasası ile köy kanunu bulunuyor. Köy kanununa büyük önem veriyoruz, çünkü insanlarımızın yaşadıkları yerlerde mutlu olmalarını istiyoruz. Şehirde ne varsa köyde de olmalı.'' Bakan Aksu, belediyeler ve il özel idarelerde norm kadro belirlendiğini, eleman alımı konusunda kolaylık sağlandığını, bu konunun Salı ya da Çarşamba günü resmi gazetede yer alacağını ifade ederek, ''Bundan böyle belediyeler, il özel idareleri ve il genel meclisleri daha rahat çalışma imkanına kavuşacaklar'' dedi.

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de belediye hizmet binasının yanında temeli atılan Kültür ve Sanat Merkezi Kompleksi'nin 9 bin 790 metrekare kapalı alana sahip olacağını, 700, 300 ve 150 koltuk kapasiteli üç ayrı tiyatro ve toplantı salonunun bulunacağını bildirdi.

Öztürk, otopark ve nikah salonunun da bulunacağı kültür merkezinin ihale şartnamesi gereği Ocak 2008'de tamamlanacağını, ancak firma yetkililerinden inşaatı bu yılın eylül ayında bitirme sözü aldıklarını kaydetti.

METRO PARK HASTANESİ

İçişleri Bakanı Aksu, bir grup doktor tarafından yaptırılan, 100 yatak kapasiteli Metro Park Hastanesi inşaatının temel atma töreninde de göreve geldiklerinde eğitime ve sağlığa büyük önem vereceklerini vaat ettiklerini hatırlattı.

Eğitim hizmetlerinde önemli mesafe alındığını, sağlık hizmetlerindeki kalitenin de eskisiyle mukayese bile edilemeyeceğini belirten Aksu, ''Hastalarımız, ölülerimiz artık hastanelerde rehin kalmıyor'' dedi.

Hastaların önce tedavi, daha sonra ilaç kuyruğunda bekleme eziyetinden kurtarıldığını ifade eden Bakan Aksu, ''Sağlık kuruluşlarını tek çatı altında topladık, yeşil kartlı, SSK'lı, Bağkur'lu, Emekli Sandığı mensubu ayrımı yapmadık. Hastalarımız istediği hastanede muayene olabiliyor, ilacını da istediği eczaneden alıyor'' diye konuştu.

Metro Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selçuk Doğan ise Adana'daki hastanelerin toplam yatak kapasitesinin 5 bin civarında olduğunu, bunun yetersiz kaldığı düşüncesiyle böyle bir yatırıma girdiklerini söyledi.

Doğan, beş yıldızlı otel konforunda olacak hastaneyi sağlık turizmi açısından da en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydetti.

Bakan Aksu, daha sonra Adana Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Aksu, bu çalışmanın önemine işaret ederek, ''Eskiden biz kaymakamlık yaparken birkaç torba çimento için valinin ve diğer kurumların kapılarını aşındırırdık. Oysa bu proje ile trilyonları kaymakamlarımız, valilerimizin kontrolüne bırakıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber