TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 16:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulu toplandı

Hamzaçebi, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Tıp Bayramı'nı kutlayarak, sağlık sorunlarının çözüldüğü daha aydınlık bir Türkiye dileğinde bulundu.

Gündem dışı söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, 14 Mart Tıp Bayramı'na ilişkin konuşmasında, Türk hekimlerinin bugün dünyada önemli bir yere geldiğini söyledi. AK Parti olarak hekimlere büyük değer verdiklerini ve özlük hakları konusunda gelişmeler olduğunu anımsatan Tamer, özlük haklarındaki diğer eksikliklerin giderilmesi için çalışılması gerektiğini kaydetti.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da vatandaşların sağlık hizmetine ulaşabilmek için varını yoğunu ortaya koyduğunu, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Yurdakul ayrıca, sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, gündem dışı konuşmasında, İstanbul'un iyi yönetilmediğini ve yaşanmaz hale geldiğini ileri sürerek, ulaşımda toplu taşıma yatırımlarına önem verilmemesi ve toplu taşıma araçları arasında sağlıklı bir entegrasyon yapılamaması nedeniyle kentin, duran bir şehir haline geldiğini savundu. Özcan, rant temelli ve kontrolsüz yapılaşmanın ise İstanbul'u dünyanın en sorunlu kentlerinden biri haline getirdiğini iddia etti.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Almanya, Hollanda ve Belçika'nın Türkiye'ye karşı uluslararası hukuk ve diplomatik kuralları hiçe sayan tavırlarını kınadığını dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Tıp Bayramı'nı kutlayarak, tüm sağlık çalışanlarına şiddet görmeyecekleri günler diledi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Almanya ve Hollanda'nın davranışlarını ve Türk bakanlara karşı tutumlarını kınadığını belirtti. İnceöz ayrıca, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı.

CHP Grup Başkanvekil Engin Altay, hayatın her alanında kaliteli bir yaşam için hizmet veren bütün tıp emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladığını ifade etti.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber