Herkese'ev' müjdesi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkın gecekondularda oturmasını istemediklerini söyleyen Erdoğan, ?Herkes kendi konutunda oturacak. Asıl hedefimiz bu? dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızı kendi konutlarında oturur hale getirmek istiyoruz. Hedefimiz bu" dedi. Erdoğan, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen kutlamaya katılarak bir konuşma yaptı. 1939 Erzincan depreminin ardından geçici olarak kurulan, daha sonra kalıcı hale gelen Erzincan'ın kanayan yarası olmuş Çarşı Mahallesi sorununa da el attıklarını belirten Erdoğan, 880 modern konutun yapıldığını anlattı.

DÖNER BIÇAKLI GENÇLER

Başbakan Erdoğan, 81 ilde 220 bin konut inşa ettiklerini ve bunlardan 120 bininin sahiplerine teslim edildiğini, halkın kira öder gibi ev sahibi olduğunu söyledi. Konutların 16 ay gibi kısa bir zamanda sahiplerine teslim edildiğini belirten Erdoğan, "Gönül arzu eder ki tüm vatandaşlarımızı kendi konutlarında oturur hale getirelim. Hedefimiz bu" dedi. "Bilgisayar ve bilişim teknolojisi yeni mi icat oldu?" diye soran Erdoğan, Türkiye'de geçmişte iktidara gelenlerin bu alanda gerekli adımları atamadıklarını ve gençlerin eline kalem ve bilgisayar veremediklerini, boşlukta kalan o gençlerin de uyuşturucuya yöneldiklerini ya da döner bıçaklarıyla dolaştıklarını veya başka başka yollara saptıklarını kaydetti. Erdoğan, seçilme yaşını 25'e indirdiklerini kaydederek, böylece dinamik gençlerin parlamentoya gireceğini ifade etti. Kendilerine, "Bu parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakalım?" diyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, Fatih'in İstanbul'u 21 yaşında fethettiğini anımsattı. Erdoğan, "Bugün o kalitede genç yoksa suç, bu gençleri yetiştiremeyen bizim, yöneticilerin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber