İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hakem heyetlerinde bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetler ilk sırada

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularda yüzde 73,78 ile bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetler ilk sırada yer aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2017 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hakem heyetlerinde bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetler ilk sırada

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçen yıl tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularda yüzde 73,78 ile bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetlerin ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca düzenlenen 20. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, sürdürülebilir kalkınmayı ve refahı sağlayacak tüketim yapısını tesis etmek için bilinçli tüketim anlayışını kazanmak gerektiğini söyledi.

Bilinçli bir tüketim anlayışıyla buluşan kaliteli üretimin, tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılamanın püf noktası olduğuna işaret eden Tüfenkci, değişen tüketici ihtiyaçlarını ve dünya uygulamalarını dikkate alarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Tüfenkci, tüketicinin korunmasına yönelik denetim faaliyetleriyle sorunları kaynağından çözmeyi amaçladıklarına işaret ederek, bu denetimlerin ağırlıklı olarak iş yeri dışında satışlar, ön ödemeli konut satışları, mesafeli sözleşmeler, abonelik sözleşmeleri, devre tatil, paket tur, bankacılık hizmetleri, garanti belgesi, satış sonrası hizmetler, fiyat etiketi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu konularında yapıldığını anlattı.

- En fazla şikayet bankacılık işlemlerinden

Son yıllarda tüm sektörlere yönelik denetimlerin yoğunlaştığına dikkati çeken Tüfenkci, özellikle piyasa gözetimi ve denetimi konusuna özel önem verdiklerini ifade etti.

Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularda yüzde 73,78 ile bankacılık işlemlerine ilişkin şikayetlerin ilk sırada yer aldığını belirten Tüfenkci, bunu yüzde 19,70 ile ayıplı mal ve hizmetlerin, yüzde 5,34 ile mesafeli sözleşmeler ve abonelik sözleşmelerinin izlediğini bildirdi.

Tüfenkci, Reklam Kurulu'na yapılan başvuru sayısının geçen yıl 5 bin 121 olduğunu, bu alanda da 3 bin 136 başvuruyla gıda sektörünün ilk sırada bulunduğunu dile getirdi.

- AA muhabirine ödül

1998 yılından bu yana verdikleri "Tüketici Ödülleri" ile tüketicileri bilinçlendirerek yasal haklarını kullanmaları konusunda onları teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Tüfenkci, "Tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaları cesaretlendirmeyi, tüketici hukukunun ve tüketicinin korunmasıyla ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesini amaçlıyoruz. Umarım ki bu ödüller, bu sene de piyasanın tüm kesimlerini teşvik ederek, tüketici bilincinin oluşması ve yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Törenin sonunda çalışmaları neticesinde ödüle layık görülenlere çeşitli alanlarda "Tüketici Ödülü" verildi. Anadolu Ajansı Muhabiri Mustafa Çalkaya da yazılı basın alanında ödül aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber