19 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da TBMM Başkanı Bülent Arınç ile İran İslam Cumhuriyeti İslami Danışma Meclisi Başkanı Gholam Ali Haddad Adel ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Sezer, daha sonra İstanbul'a hareket edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 10.30'da İran İslam Cumhuriyeti İslami Danışma Meclisi Başkanı Gholam Ali Haddad Adel'le görüşecek. Arınç, Haddad Adel onuruna, saat 19.30'da akşam yemeği verecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak, saat 17.30'da İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Gholam Ali Haddad Adel ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 19.00'da partisinin MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 09.30'da "Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları" tarafından organize edilen "Kişiye Özgü Eğitim Modeli" tanıtım toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 09.15'te Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği bünyesinde hazırlanan "Ortak Satın alma Organizasyonu" ile ilgili düzenlenen basın toplantısına katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 10.00'da Yemen Balıkçılık Bakanı Mahmoud İbrahim Alsagri ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki temaslarını sürdürüyor.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 12.00'de Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'yi makamında kabul edecek.

- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, saat 14.00'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Konferans Salonu'nda yapılacak olan panele katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Hayrunisa Gül'ün'de katılacağı faaliyet, saat 14.00'da başlayacak.

- Ankara Valisi Kemal Önal, saat 11.00'da Kızılcahamam Lisesi'nin açılışına katılacak.

- Ankara'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Altınsoy, saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi, saat 11.00'de TBMM'de düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kocatepe Camii'nde öğle namazını mütakip kılınan namazın ardından toprağa verilecek.

- Türkiye Mimar ve Mühendisleri Odası Birliği tarafından saat 16.00'da 'Petrol ve Yasası' paneli düzenlenecek.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu Toplantısı, saat 13.00'te başlayacak.

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, saat 10.00'da 'Avrupa Birliğine Katılım sürecinde Türk inşaat sektörü' konulu proje tanıtım toplantısı düzenleyecek.

- Hür Sanayici İşadamları Derneği, saat 19.30'da "Sektörel Açılım Toplantıları" çerçevesinde düzenlenecek olan 'Gıda Zirvesi'nde sektörün temsilcilerini bir araya getirecek.

- Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlar arası İşbirliği ve Eğitim projesi açılış resepsiyonu, saat 16.00'da başlayacak.

- Bumas - Karaman Bulgur Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin özelleştirme nihai pazarlık görüşmesi saat 14.30'da yapılacak.

- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan bilgisayar kursu, saat 08.30'da başlayacak.

- Halkevlerinin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle, saat 10.00'da bir dizi etkinlik düzenlenecek.

- Gaziantep Ticaret Odası ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen AB Bürolarının koordinasyonu sözleşmesi gereğince Avrupa Komisyonu Delegasyonu Başkanı Marc Pieri, Gaziantep'de düzenlenen toplantıya katılacak.

- AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ali Osman Başkurt, saat 11.00'de Malatya'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Vergi Haftası etkinlikleri takip edilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

- KKTC'de düzenlenen 'Çevre: Yaşam ve Sürdürülebilirlik' konulu uluslararası konferansa KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da katılacak.

- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs'te bir araya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Türk Telekom Lig A'da 21. haftanın son maçında Altay ile Malatyaspor, İzmir'de saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Futsal A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Elit Turu öncesi Azerbaycan ile İstanbul'da Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda özel maçta karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma öncesinde saat 17.30'da Şöhretler Karması maçı oynanacak.

- UEFA Jira Konvansiyonu çerçevesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen UEFA B Lisans antrenör kursuna katılan ve başarılı olan teknik adamlar diplomalarını alacaklar. Maslak Princess Otel'de, saat 12.00'de düzenlenecek diploma törenine TFF Başkanı Haluk Ulusoy, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve ARPEG Genel Koordinatörü Gündüz Tekin Onay katılacak. Törende projeye katkılarından dolayı UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'e de plaket verilecek.

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) geleneksel Olimpiyat Meşalesi Ödül Töreni, Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 18.00'de yapılacak.

- Zaman Gazetesi'nin Yılın Sporcusu Ödül Töreni, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda saat 19.00'da yapılacak.

- 13-14 Yaş Arası İstanbul Güreş Turnuvası, İhlas Koleji Bahçelievler Spor Kompleksi'nde yapılacak. Turnuva saat 11.00'de başlayacak.

İHA


Gündem - 19 Şubat 2007 Pazartesi

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'a gidecek.

3- İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Gholam Ali Haddad Adel'in Ankara'daki temasları...

- Haddad Adel, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

- Türkiye ve İran parlamento heyetleri, mecliste bir araya gelecekler.

- Bülent Arınç, Haddad Adel onuruna, Devlet Konukevinde bir akşam yemeği verecek.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulunun parti genel merkezindeki toplantısına başkanlık edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın A.A'ya demeci:

- "Komisyon aşamasında, Mortgage konusunda vergi teşviki unsuru gündeme gelmiş. Eğer bu teşvik, meclis genel kurulundan da geçerse; o zaman Türkiye'nin şu anda uygulamakta olduğu başarılı ekonomik programa tamamıyla ters, son derece olumsuz bir adım atılmış olur."

- "AB'de enerji faslı için de bir açış kriteri istenmeyebileceği bilgisini aldık."

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Orta Anadolu Makina ve Aksamları İhracatçı Birliği bünyesinde hazırlanan "Ortak Satın Alma Organizasyonu" ile ilgili Ankara'da basın toplantısı düzenliyor.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, IDEX 2007 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katılmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki temaslarını sürdürüyor.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından organize edilen "Kişiye Özgü Öğretim Modeli"nin tanıtım toplantısına katılıyor.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Yemen Balıkçılık Bakanı Mahmud İbrahim Alsagri ile makamında görüşecek.

10- Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili konseyin görüşlerini iletmek üzere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.

11- Yakın Doğu Üniversitesi'nin KKTC'de düzenlediği "Çevre: Yaşam ve Sürdürülebilirlik" başlıklı uluslararası konferans başlıyor.

- Açılışta, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, birer konuşma yapacaklar.

12- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kırgızistan Kültür Bakanı Sultan Rayev'i makamında kabul edecek.

13- İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, KKTC'deki temasları çerçevesinde, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Nami ile görüşecek.

14- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, barış görüşmelerinin yeniden başlatılması amacıyla Kudüs'te bir araya gelecek.

15- Mehmet Altınsoy'un cenazesi toprağa veriliyor.

- Eski Devlet Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlarından Altınsoy için ilk tören belediyenin Kızılay'daki binası önünde düzenlenecek.

- TBMM'de düzenlenecek törenin ardından Altınsoy'un cenazesi, Kocatepe Camiinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

16- Hazine, 6 ay vadeli (182 gün) iskontolu referans bono ihalesi düzenleyecek.

17- 18. Vergi Haftası, yurdun çeşitli yerlerindedüzenlenecek etkinliklerle kutlanmaya başlanacak.

18- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik merkezinde düzenlenen TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu Toplantısının açılışında konuşacak.

19- Lizbon Stratejisinin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesinin açılış resepsiyonu, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinde düzenleniyor.

- TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, resepsiyona katılarak açılış konuşması yapacaklar.

20- Toplantı... Tören...

- Türk Dil Kurumunca Ankara'da düzenlenecek toplantıda, İran'da yetişmiş ünlü Türk şairi Şehriyar anılacak.

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 60. kuruluş yıldönümünde cemiyetin ve Türk basınının 60 yılını yansıtan belgeselin tanıtım galası, İstanbul'da yapılacak.

- Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer Dinçkök, vakfın yeni projelerini tanıtmak amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecekler.

- Sümer Holding'in iştiraki olan BUMAS-Karaman Bulgur Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 30 oranındaki iştirak payı hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresinde yapılacak.

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından düzenlenen "Avrupa Birliğine Katılım Sürecinde Türk İnşaat Sektörü" konulu proje toplantısı, Ankara'da yapılıyor.

- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen AB Bilgi Büroları Ağı Koordinasyon Toplantısına katılacak.

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), muhammen bedelleri toplamı 482 bin 500 YTL olan 112 aracı satışa çıkaracak.

- Avea'nın MÜYAP işbirliğiyle geliştirdiği yeni hizmeti "Müzikindir" İstanbul'da düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.

- Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Nedim Örün, mart ayında yapılacak IF Wedding Fashion Fuarı ile ilgili basın toplantısı yapacak.

- Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Zeytin Çalıştayı yapılıyor.

- Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

21- Usulsüz sorgulama skandalı...

- Maliye Bakanlığında oluşturulan komisyon, soruşturmayı iki koldan sürdürüyor.

- 5 kişinin görevden uzaklaştırılmasından sonra Ankara ve İstanbul'da merkezle bağlantılı usulsüz sorgulamada bulunan yeni isimler belirlendi.

22- Davul zurnayla 600 milyon dolarlık yatırım çekti.

- Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy: "Yatırımcıyı davul zurnayla karşılıyoruz. Otelde kahvesini içerken, elemanlarımız tüm bürokratik işlerin peşinden koşuyor. Makam aracımızı onlara tahsis ediyoruz."

23- İstanbul'a "demir ağ" atağı...

- Otogar-İkitelli arası hafif raylı sisteme 438 milyon YTL ayrılırken, bu proje Türkiye'nin en fazla ödenek ayrılan projesi oldu.

- Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu hafif raylı sistem projesi için de bu yıl 399 milyon YTL harcanacak.

24- Hayaline ulaştığını ailesine söyleyemedi.

- Endonezya'da yaşanan tsunami felaketinde 4 kardeşini, anne ve babasını yitiren Tunku Şamvil adlı öğretmen, küçük yaşından itibaren düşünü kurduğu okula Türk yardım kuruluşları sayesinde kavuştu.

25- Doğal Hayatı Koruma Vakfı-Türkiye'nin küresel ısınma konusunda hazırladığı rapor...

- Dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın, "yüksek oranda görüleceği" Akdeniz havzasında dağlık kesimlerdeki bitkilerin yarısının kaybına yol açacağı ve tarımsal üretimde düşüşe neden olacağı bildirildi.

26- Yaşama hep birlikte tutunuyorlar.

- Yıllarca alkol bağımlısı olarak yaşayanlar, Adsız Alkolikler Derneği yardımıyla bu alışkanlıklarından vazgeçerek, birbirlerine destek oluyor.

- Dernek üyeleri, alkolü bıraktıkları günü, doğum günleri kabul ederek kutlama yapıyor.

27- 23 yıldır böbrek bekliyor.

- Necmettin Karaca: "23 yılda 4 kez nakil umudu doğdu ama her seferinde bir engel çıktı."

- "Bağışlamayana, ihtiyaç duyduğunda organ nakledilmesin."

28- Türk Telekom Lig (A)'da 21. haftanın son maçı, İzmir'de Altay ile Malatyaspor arasında yapılıyor.

29- 6. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına hazırlanan Futsal Milli Takımı, Azerbaycan ile İstanbul'da özel bir maç yapacak.

30- UEFA (B) Lisans Antrenör Kursuna katılarak başarılı olan teknik adamlara diplomaları, İstanbul'da törenle verilecek.

31- Küresel ısınmanın spora etkisi...

- İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kadıoğlu: "Kulüpler, Formula 1 takımları gibi önümüzdeki yıllarda kadrolarında meteorologlar bulunduracak." - "Dünya Kupası gibi büyük organizasyonlar, bahar aylarına kaydırılabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber