Üst kurullarda sadece maaşlar değil sosyal haklarda sınırlandırılmalıdır

Haber Giriş : 12 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki Yorum: "15 aydır üzerinde çalışılan Üst Kurullar Yasa Tasarısı tamamı" başlıklı habere yapılmıştır.

Üst kurul başkan ve üyelerinin maaşlarına bir sınırlama getirilmiş gibi gösterilmiş ama bu düzenleme bu kurullarda çalışan ve zamanında oralara torpille yerleştirilen tüm personelin aldığı astronomik ücretlere bir sınırlama getiremeyecektir. Çünkü bu düzenlemede sosyal hakların tespitini yine kurumlara bırakıyor.

Müsteşar maaşı kadar maaşt iyidir ama müsteşar maaşına düşerek kaybettiklerini sosyal haklarla fazlasıyla çıkarırlar.

Yüksek maaş alanlar sadece kurul üyeleriyle kalmıyor ki tüm personel yüksek maaş aldığı için buralar birer cazibe merkezi olmuş ve diğer kurumlardan buralara geçmek isteyenlerin haddi hesabı yok.

Bence sosyal haklara da bir sınırlama getirmek lazım, diğer memurlar insan değil mi ev geçindirmiyorlar mı? Kurumlar arasındaki adaletsiz maaş farklılıkları ne zaman giderilecek, bir çok kurum döner sermaye, ikramiye, tazminat, ek ödeme vs ile personelinin maaşını şişirmiş ayrıcalıklı kurum haline gelmiştir.

Bu durum diğer kurumlarda çalışan memurlarda bir hoşnutsuzluk, memnuniyetsizlik, bu gibi kurumlara karşı bir özenti ve memurlar arasında çekememezlik gibi durumlar oluşturmaktadır.

İnsanları çalıştığı kurum ve işten soğutmaktadır. Kükümetimizin yaptığı çalışmaları eşit işe eşit ücret prensibi içinde değerlendirerek bu çalışmayı üst kurullar için değil tüm kamu çalışanlarının maaşlarını masaya yatırarak yapmasını bekliyoruz....

Muzaffer Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber