Meclis personeline implant diş müjdesi: Aile fertleride yararlanacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık yönetmeliğindeki değişiklikle vekillerden sonra TBMM çalışanlarına da implant diş hakkı getirildi. Ancak vekile 6 olan implant hakkı memura 3 oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı, milletvekiline tanıdığı altı implant diş yapımı hakkının yarısını kendi memuru ve ailesine de tanıdı. TBMM personeli, tanesi 1500 doları bulan implant dişleri ücretsiz olarak Meclis Baştabipliği'nde yaptırabilecek.

Milletvekilleri ile TBMM memurları için var olan iki ayrı tedavi yönetmeliği 3.5 yıldan sonra kısmen değiştirildi.

Memur ayarı

Haziran 2006'da TBMM Başkanlık Divanı kararıyla milletvekillerine altı implant diş yapımı hakkı getirilirken, memurlar için herhangi bir adım atılmamıştı.

Son yönetmelik değişikliği ile "memur ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine", memuriyet süresince üçer adedi geçmemek üzere ve sadece TBMM Baştabipliği'nde ücretsiz implant diş yaptırabilmesi hakkı tanındı.

Gerekçe de belirtilecek

Milletvekilleri ve personelin tedavisinin yurtdışında sürdürülebilmesi için eskiden Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastaneden, "tedavinin Türkiye'de yapılamadığına" ilişkin bir rapor alınması yetiyordu. Yapılan değişiklikle raporlarda, "tedavinin Türkiye'de yapılamama gerekçelerinin" de belirtilmesi gerekecek.

Reçete yeterli olacak

Diğer düzenlemeler şöyle:

İşitme cihazı için rapor değil kulak-burun-boğaz uzmanının reçetesi yeterli olacak. İşitme cihazı için milletvekiline 1500, personele 1000 Yeni Türk Lirası ödeniyor.

Milletvekili ve Meclis personeli artık, diş tedavisi hariç, diğer muayene ve tedavilerinde öğretim üyesi farkını ödemeyecek.

Milletvekili ve yakınlarına, acil müdahale gerektiren durumlarda tanınmış olan ambulans ücretinin ödenmesi kapsamına "yatağa bağımlı hastalar" da dahil edildi.

Sadece ilgili dal uzmanının yazabileceği ilaçlar, TBMM Baştabipliği'ndeki bir doktor tarafından da reçete edilebilecek. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi, raporlu ilacın reçete yazımı için dahi özel hastaneye 70 Yeni Türk Lirası ödemekten kurtulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber