Çıkarma birlikleri FNSS'e emanet

Savunma sanayisinde önde gelen kara sistemleri üreticilerinden FNSS, Zırhlı Amfibi Hucum Aracları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlıgına da hizmet verecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2017 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çıkarma birlikleri FNSS'e emanet

Savunma sanayisinde önde gelen kara sistemleri üreticilerinden FNSS Savunma Sistemleri AŞ'den (FNSS), yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlıgının amfibi zırhlı arac ihtiyacını karsılamak icin Savunma Sanayii Mustesarlıgı (SSM) tarafından tedarik faaliyetleri yurutulen Zırhlı Amfibi Hucum Aracları (ZAHA) Projesi'nin sozlesmesinin imzalandığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, SSM ile FNSS arasında imzalanan sozlesme kapsamında, araclar, yurt ici gelistirme modeli dogrultusunda, FNSS tarafından gelistirilerek uretilecek. FNSS, 23 personel tasıyıcı, 2 komuta kontrol aracı ve 2 kurtarma aracı olmak uzere toplam 27 arac teslim edecek.

Kara ve sudaki performansının üstün olması hedefleniyor

ZAHA'nın teknik ozellikleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlıgı tarafından tanımlanan harekat konsepti ve gorev ihtiyacları goz onune alınarak belirlendi. Aracların, benzerlerine gore arac icerisinde tasınacak personel sayısı, balistik ve mayın koruma seviyeleri, karada ve suda saglanacak performans kriterleri konularında ustun olması hedefleniyor.

"Deniz Kuvvetlerine araç verecek olmanın haklı gururunu taşımaktayız"

FNSS Genel Muduru ve Üst Yöneticisi Nail Kurt da konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"ZAHA sozlesmesi, son 1 yıl icinde Silah Tasıyıcı Araclar projesinin ardından SSM ile imzaladıgımız ikinci sozlesme oldu. Bir de ASELSAN ile imzaladıgımız KORKUT sozlesmesi var. Boylece, arac adedi, arac cesitliligi ve hizmet suresi bakımından Kara Kuvvetleri Komutanlıgının en buyuk ve onemli yerli tedarikcisi olma ozelligini basarıyla surdurmekte olmanın yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlıgımıza da arac verecek olmanın haklı gururunu tasımaktayız."

Göksel Yıldırım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber