İyi ki varsın Doktor bey!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPAN BATMANLI DOKTORDAN ANLAMLI YARDIM

- Diyarbakır Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde Görevli Doktor Adil Özdemir, 7 Yıldır Ücretsiz Gerçekleştirdiği Sağlık Taramalarından Sonra Bu Kez 4 Bin 500 Öğrenciye Giyim Yardımında Bulundu

- Doktor Özdemir, Sağlık Ve Eğitime Yönelik Projelerinin Süreceğini Kaydetti


Diyarbakır Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Adil Özdemir, Batman merkez ve kırsalında 7 yıldır gerçekleştirdiği ücretsiz sağlık taramalarından sonra bu kez Batman'ın Gercüş İlçesi köylerinde eğitim gören 4 bin 500 öğrenciye giyim yardımında bulundu. Yardım kapsamında her öğrenciye kaban, eşofman takımı ve ayakkabı dağıtıldı.

'Gercüş İlçesi'nde Öğrencilere Giyim Destekleme Projesi' adı altında gerçekleştirilen yardım için Gercüş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) bir tören düzenlendi. Törene Vali Haluk İmga, Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin, Milli Eğitim İlçe Müdürü Hüseyin Odundu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Zekeriya Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı M. Emin Ekmen, köy muhtarları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende söz alan Vali Haluk İmga, Dr. Adil Özdemir'in Diyarbakır'da görev yapmasına karşın her yıl Batman'da çeşitli projeleri hayata geçirdiğini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Vali İmga, Dr. Özdemir'in Batman sevgisini kaybetmediğini ifade ederek, "Birçok sosyal projesine tanık oldum. Dr. Adil Özdemir şahsında projelerinin gerçekleşmesine katkı sağlayan mesai arkadaşlarına ve finansmanı sağlayan şahıs ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyorum. İyi ki, böylesi sorumluluk sahibi insanlar var" dedi.

Dr. Adil Özdemir, 7 yıldır bölgede çeşitli sağlık projeleri gerçekleştirdiğini ve bunları devam ettirmeyi planladığını söyledi. Bundan sonra farklı alanlarda da çeşitli projeler gerçekleştirmeyi düşündüğünü kaydeden Dr. Adil Özdemir, 4 bin 500 öğrencinin giydirilmesinde Diyarbakır AK Parti Milletvekili İhsan Arslan'ın çok büyük katkılarının bulunduğunu dile getirdi. Dr. Özdemir, "Halkımızın çok yönlü hizmetlere ihtiyacı var. Türkiye genelinde bu hassasiyetlerin mutlaka gözardı edilmemesi gerekiyor. Bizler doğu insanı olarak bölgemizdeki eğitime eğilmeyi düşünüyoruz. Bu sağlık eğitimi de olabilir, ilköğretim okulu öğrencilerinin eğitim kalitesinin yükselmesi adına da olabilir. Büyük şehirlerde emekli olmuş, tecrübeli ya da halen aktif görev alan eğitimcilerle diyalog kurmak istiyoruz. Gercüş ve Hasankeyf'teki tüm öğretmenlerimize eğitim kalitesinin yükselmesi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda bir panel düzenlemeyi amaçlıyoruz. Bu konuda uzman eğitimcilerin görüşlerini alacağız. Sponsor bulursak bu projeyi kısa sürede icra etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Dr. Özdemir, koruyucu sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu ve ekip olarak bunun üzerinde durduklarını belirterek, hastanelerdeki yoğunluğu ve ekonomik kayıpları önlemek için koruyucu sağlık hizmetlerine büyük önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmalardan sonra Gercüş YİBO'da eğitim ve öğretim gören öğrencilere giyim paketleri Vali Haluk İmga, Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin ve Dr. Adil Özdemir tarafından verildi. Köy ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin giyim yardımları ise dağıtılmak üzere muhtarlara teslim edildi.

Dr. Adil Özdemir ve 7 kişilik ekibi, 2001 yılından bu yana her yıl Batman merkez ve ilçelerinde vatandaşlara yönelik sağlık taraması, diş sağlığı ve sünnet projeleri gerçekleştiriyor. 2001 yılından bu yana gerçekleştirilen sağlık taramalarında 15 bin kişi muayene edildi ve hasta vatandaşların ilaç ihtiyaçları karşılandı. Bu süre zarfında 5 bin 250 çocuğu sünnet ettiren Dr. Özdemir, 10 bin çocuğu diş sağlığı taramasından geçirerek diş macunu ve fırçası hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber