Fiş getiren öğrenciye hediye kampanyası Ankara'da başlıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, fiş getiren öğrencilere yönelik hediye kampanyasının uygulama esaslarını belirledi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan'dan alınan bilgiye göre, vergi konusunda kamuoyunun dikkatini çekmeyi ve vergi bilincini geliştirmeyi amaçlayan kampanyaya Ankara'nın merkez ve ilçelerinde bulunan (köyler dahil) ilköğretim okullarında eğitim görmekte olan bütün öğrenciler katılabilecek.

Kampanyaya katılmak isteyen öğrenciler, 15 Şubat 2007 ile 15 Mayıs 2007 tarihleri arasında kendileri ya da aileleri adına düzenlenen toplam 100 adet belge ve fişi bir zarfa koyarak, 16-25 Mayıs 2007 tarihleri arasında idareye ulaştıracak.

Zarfın ön yüzünde öğrencinin adı, soyadı, ilköğretim okulunun adı, sınıfı, şubesi ve öğrenci numarası yer alacak.

Fişlerin bulunduğu zarflar, Kızılbey, Hitit, Dikimevi, Keçiören, Yenimahalle, Gölbaşı, Sincan, Çubuk, Polatlı, Elmadağ, Şereflikoçhisar, Beypazarı ve Haymana Vergi Dairelerine, veliler aracılığıyla teslim edilecek.

Öğrenci velileri, fiş zarflarını, Vergi Dairesi Başkanlığının ''Rüzgarlı Sokak, No: 12, Çatalhan B Blok, Ulus-Ankara'' adresine posta yoluyla da gönderebilecek.

KAMPANYA ŞARTLARI

Kampanya kapsamında ibraz edilecek belgelerin, Vergi Usul Kanununda yer alan fatura, perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihaz fişi veya serbest meslek makbuzu olması gerekecek.

Bu belgeler, öğrencinin kendisine veya aile bireyleri adına düzenlenecek.

Herhangi bir vergi mükellefiyeti nedeniyle vergi yasalarınca alınması, muhafaza ve ibraz edilmesi gereken belgeler ile yasalar uyarınca ''ispat edici'' özelliği nedeniyle muhafazası gereken belgeler (Örneğin, garanti kapsamında bulunan bir ev alet veya gerecine ait fatura veya deneme süresi geçmediğinden ya da diğer nedenlerle satıcıya iadesi mümkün olan bir ev eşyasına ait fatura vb. belgeler) ve sigara-alkollü içeceklerden ibaret harcama belgeleri kampanyada kullanılamayacak.

Bu arada Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, katılımcılara ait başvuru numaralarını ''www.avdb.gov.tr'' adresli web sayfasında 28 Mayıs 2007-08 Haziran 2007 tarihleri arasında ilan edecek.

Fiş çekilişi, 08 Haziran 2007 tarihinde yapılacak ve çekiliş sonucu 5 öğrenciye masa üstü bilgisayar, 20 öğrenciye bisiklet, 50 öğrenciye MP3 player, 100?lerce öğrenciye puzzle ve top hediye edilecek.

Hediye kazananlar 08 Haziran 2007 tarihinden itibaren web sayfasında duyurulacak, hediyeler de 11-15 Haziran 2007 tarihleri arasında öğrencilere ulaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber