Üniversite hastaneleri SSK ve Bağkur'luya sevksiz açılacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başesgioğlu: "Üniversite hastanelerinde henüz karar yok"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, üniversite hastanelerinin SKK ve Bağ-Kurlulara da sevksiz olarak açılması konusunda henüz kesinleşmiş bir karar olmadığını bildirdi.

Bakan Başesgioğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen "Ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu ve Ertelenmeyen Sektör Sorunları" konferansına gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başesgioğlu, üniversite hastanelerinin SKK ve Bağ-Kurlulara da sevksiz olarak açılmasıyla ilgili bir soru üzerine genel sağlık sigortasının genel amacının, Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığına bakmaksızın tüm sigortalıların bütün sağlık kuruluşlarına gitmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Genel sağlık sigortası yürürlüğe girmediği için parçalı yapının devam ettiğine işaret eden Başesgioğlu, reformun tümü üzerindeki çalışmaların devam ettiğini anlattı. Başesgioğlu, "Bugünkü haberi ben de okudum. Henüz bu konuda verilmiş bir kararımız yok. Olursa zaten bunu kamuoyu ile sizlerle paylaşırız. Memnuniyet verici bir haber, devlet sırrı falan değil. Bunu saklayacak bir durumda değiliz. Ama henüz kesinleşmiş bir karar yok" diye konuştu.

Başesgioğlu, sağlık ve emeklilik açısından sistemin bütünüyle ilgili bir çalışma sürdürüldüğünü anımsatarak, henüz "Üniversite hastanelerinin bütün sigortalılara açtık" diyebilecek bir noktada olmadıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber