Türk Telekom, Merkez'i ikna edemedi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TT zam etkilemez dedi, MB ikna olmadı

MB, TÜİK'in sepet değerlerine göre tarifelerin enflasyonu önemli oranda artıracağını düşünüyor.

Türk Telekom'un 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak yeni tarifesine göre, sabit ücrete yüzde 23.5, şehiriçi görüşme ücretlerine de yüzde 27 oranında zam gelecek. Buna karşılık şehirlerarası görüşmelerde yüzde 53.7, uluslararası görüşmelerde yüzde 56.6 ve cep telefonu aramalarında da yüzde 15.2 indirim olacak.

Yeni tarife, daha yürürlüğe girmeden Merkez Bankası'nın ?Türk Telekom'un fiyat ayarlamaları, Mart ayında haberleşme grup fiyatlarına belirgin ölçüde yansıyacak? uyarısına yol açtı.

Yeni tarifenin enflasyona etkisinin boyutu konusunda Merkez Bankası oran açıklamazken, bazı muhalefet milletvekillerinin hesaplamaları oranın yüzde 0.8'e çıkacağı yönünde.

TT: ETKİ ÇOK DÜŞÜK DÜZEYDE KALACAK

Türk Telekom yönetimi, açıklamaların ardından Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı ziyaret etti. Şirket yöneticileri, Yılmaz'a bir çalışma sunarak yeni tarifenin enflasyona etkilerinin çok düşük düzeyde kalacağını savundu.

Şirketin hesaplamalarına göre, tarifenin enflasyona etkisi yüzde 0.1 düzeyinde kalacak. En fazla da yüzde 0.3 olabilecek. Şirket ayrıca tarifelerin 2004'ten bu yana değişmediğini, enflasyona 3 yıldır herhangi bir etkileri olmadığını da Yılmaz'a iletti.

Ancak Yılmaz'ın, Türk Telekom'un hesaplama yöntemiyle Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon ölçümünde dikkate aldığı değerlerin uymadığı yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber