Kara Harp Okulu bu yıl sadece kız öğrenci alacak

Haber Giriş : 13 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Harp Okulu'na (KHO) girmek isteyen lise mezunu erkek öğrencilere kötü haber: Askeri lise kaynaklarının yeterli olması ve sözleşmeli subaylık uygulamasının ilgi görmesi nedeniyle Kara Harp Okulu'na bu yıl lise çıkışlılardan yalnızca kız öğrenci kabul edilecek.

Çağdaş muharebe teknikleri çerçevesinde reorganizasyona giden TSK, personel ihtiyaçlarını da yeniden gözden geçiriyor.

Erkerler askeri liseden
Mevcudu azaltılmış, vurucu gücü yüksek hareketli birlikleri hedefleyen ve bu nedenle küçük rütbeli muvazzaf subay ihtiyacı azalan TSK, orduya subay yetiştiren KHO'ya öğrenci alımında bu yıl farklı bir uygulamaya gidecek. Sözleşmeli subay uygulaması ve 10 yıllık öğrenci planlaması çerçevesinde askeri liselerin vereceği mezun sayısı dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda, erkek öğrenciye ihtiyaç bulunmadığına, bu yıl KHO'ya lise çıkışlı erkek öğrenci alınmamasına karar verildi.

Her yıl ortalama düz lise çıkışlı 50-60 öğrenci alan, bu kontenjanın yaklaşık 10-15'ini kızlara ayıran KHO'nun, gelecek yıllarda da dışarıdan erkek öğrenci almayacağı, ihtiyacın tamamen askeri liselerden karşılanacağı belirtildi.

ÖSS'de 250 puan şart
KHO'ya bu yıl girmek isteyen kız öğrencilerin seçme sınavına katılabilmesi için 2004 yılı Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) en az 250 puan alması şart. Adayların nişanlı, evli, dul veya çocuk sahibi olmaması; kendisi, anne, baba, kardeş ve velisinin; tutum ve avranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olması gerekiyor.

Meslek liseleri dışında kalan düz liselerden öğrenci alan KHO için uzun süre önce başlatıldığı bildirilen planlamanın, Türkiye'nin gündemindeki olaylara paralel olarak bu yıl uygulamaya konması anlamlı bulundu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber