Pepe: Mesai saati kararı yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler mesai saatlerinin erkene alınmasıyla ilgili henüz net bir kararın olmadığını, konunun Bakanlar Eker ve Pepe ile ele alınacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, kamu çalışanlarının mesai saatlerinin erkene alınması konusunda henüz netleşen bir şey olmadığını; bu konuda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile 3'lü bir görüşme yapacaklarını söyledi. AK Parti grup toplantısına katılan bakanlar, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Tarım Bakanı, Maliye Bakanlığının bazı gıda ürünlerinde KDV indirimi yapılması konusunda çalışması olduğunu söyledi. Biraz bilgi verebilir misiniz?'' sorusuna, ''Hayır bilgi veremem şu anda. İleride bu konudaki çalışmalar olgunlaştığı zaman sizlerle paylaşacağız'' yanıtını verdi.

''TEMEL GIDALAR OLABİLİR''

''Hangi gıda türleri olduğu belli mi?'' sorusu üzerine ise Unakıtan, ''Daha ziyade temel gıdalarla ilgili olur. Teknik düzeltme mahiyetinde olabilir. Ama şu anda olgunlaşmış, bitmiş bir durum yoktur. Bu, Hükümetin de bir politikasıdır, buna Hükümet karar verir. Biz Maliye Bakanlığı olarak çalışmaları yaparız'' dedi. Osman Pepe ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, küresel ısınma nedeniyle mesai saatlerinin sabah 07.00'ye çekilmesiyle ilgili açıklamaları olduğu anımsatılarak, bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Unakıtan, ''Sayın Pepe ve Güler ile görüşmenizi tavsiye ederim; görüşüm odur'' dedi.

HİLMİ GÜLER

Bakan Güler ise aynı yöndeki soru üzerine, ''Henüz ortada bir şey yok, netleşen bir şey yok'' dedi. Çevre ve Orman Bakanlığının böyle bir çalışması olduğunu bildiğini belirten Güler, bu konuda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Osman Pepe ile 3'lü bir görüşme yapacaklarını söyledi. Güler, bu konuda bakanlığının da bir çalışması olmadığını belirterek, ''Bu konuyu kendi aramızda da henüz tartışmadık. Böyle bir şeye gerek olup olmadığını görüşmemiz lazım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber