Merkez Bankası Başkanı'nın çayı tehlikede

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın işçiye yapılacak zamla ilgili sözlerinin bankada huzursuzluğa yol açtığını belirterek, ?Böyle giderse Durmuş Bey sıcak çay içemez? dedi

Kamu işçilerine yüzde 4'lük enflasyon hedefinin üzerinde zam yapılmamasını isteyen Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın başı dertte. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, Yılmaz'ın bu açıklamasının Merkez Bankası çalışanları arasında da huzursuzluk yarattığını belirterek, ?Merkez Bankası'ndaki çaycılar bile huzursuz. Böyle giderse Durmuş Bey sıcak çay içemez? dedi.

Kılıç, Yılmaz'la yüz yüze görüşmeye hazırlanıyor. Türk-İş Başkanı Kılıç, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın geçen ay, işçi ücretlerindeki artışın enflasyon hedefiyle uyumlu olması gerektiği yönünde Hükümet'e yaptığı çağrıyı, ?özgür pazarlık düzeyine müdahale? olarak niteleyerek şunları söyledi: ?Merkez Bankası Başkanı önce memur maaşları, ardından asgari ücret, son olarak da işçi ücretlerine yönelik talihsiz açıklamalar yaptı. Ücret artışları sanki enflasyonun tek nedeniymiş gibi sunuldu. Bunlar son derece tehlikeli çıkışlar. Biz bu açıklamalardan rahatsızız. Ancak, Merkez Bankası çalışanları içerisinde de bu açıklamaları yapan yönetime büyük rahatsızlık var. Başkan Yılmaz ve benim işçi zamları konusunda yaptığımız karşılıklı diyaloglar Banka'daki işçileri rahatsız etmiş. Banka yönetimi, işçiye yönelik bu olumsuz yaklaşımını düzeltmezse çayları geç gelmeye başlar. Sıcak çay içemezler.?

SENDİKA KURACAĞIZ

Türk-İş Başkanı Kılıç, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı'ya üzüntüsünü iletip, ?yanlış yapıyorsunuz? dediğini aktarırken, Başkan Yılmaz'ın gerçekte ne demek istediğini öğrenmek için kendisini makamında ziyaret etmeyi düşündüklerini bildirdi. Kılıç, Merkez Bankası'nda henüz sendika olarak örgütlü olmadıklarını ancak yeni gelişmeler üzerine işi hızlandırdıklarını belirterek, ?İMKB'ye sendikayı getirdik. Şimdi gündemimizde Merkez Bankası var? dedi.

ÇALIŞANLARIN HEPSİ EĞİTİMLİ

Merkez Bankası yetkilileri, banka disiplini içerisinde ?soğuk çay? protestosunun mümkün olmadığını söylediler. Banka içerisinde herhangi bir huzursuzluk ya da sessiz protesto yaşanmadığını belirten yetkililer, ?Makamda çalışan personelin Başkan ya da diğer yöneticilere soğuk çay getirmek aklından bile geçmez. Hepsi de deneyimli ve iyi yetişmiş özel insanlardır? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber