AKP'li Akgün devamsızlık yapan vekiller için 'üyelik düşmesi' isteyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, TBMM Başkanlığından CHP'li milletvekillerinin Genel Kurula devam çizelgesini istedi.

TBMM Başkanlığına yazılı başvuruda bulunan Akgün, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, 14 Şubat 2007 tarihli oturumda, yoklama kağıdıyla isim okunup o sırada Genel Kurul Salonunda bulunmayan, kendisinin de isminin geçtiği 27 milletvekilinin sahte oy kullandığı yönünde girişimde bulunduğunu hatırlatarak, "O gün saat 14.02 ve 14.23'te yapılan oylamalarda Genel Kurulda olduğum, kayıtlarda bellidir. Sadece son oylamada oyumu kağıt olarak kullandıktan sonra Genel Kurul dışında bulunduğum için yok sayıldım" dedi.

Meclis çalışmalarının siyasi hoşgörü ve nezaket çerçevesinde yürütüldüğünü, siyasi çalışmaların sadece Genel Kuruldan ibaret olmadığına işaret eden Akgün, TBMM Genel Kurulu çalışırken aynı zamanda komisyonların faaliyet gösterdiğini, seçmenlerin odalarda kendilerini ziyaret ettiklerini, kulislerde bakan ve diğer milletvekilleriyle çeşitli görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Bazı milletvekillerinin de siyasi parti etkinliklerine katıldığı için Genel Kurul çalışmalarını aksattıklarına işaret eden Akgün, ancak muhalefet sözcülerinin konuyu çarpıttığını savundu.

TBMM İçtüzüğünün 135 ve 138. maddelerinin "üyeliğin düşmesi" hükmünü düzenlediğine dikkati çeken Akgün, "Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak 1 ay içinde toplam 5 birleşim günü katılayan milletvekilinin üyeliğinin düşeceğinin" yer aldığını kaydetti.

Meclis çalışmalarında çoğu zaman CHP'li birçok milletvekilini görmediklerini, bazı milletvekillerinin yılda 3-5 kez Meclise uğradığını öne süren Akgün, "Bu durumda bu milletvekillerinin milletvekilliğinin düşmesi söz konusudur. Bir an için mazeretli kabul edildikleri kabul edilse bile, bu mazeretin aylarca Meclise uğramamayı haklı kılmayacağı görülmektedir" dedi.

Akgün, başvurusunda, "Meclise devamsızlığı adet edinen bu milletvekillerinin milletvekilliklerinin düşürülmesini talebi için CHP'li milletvekillerinin Meclise devam çizelgesinin gün, ay, yıl gibi somut rakamlarla tarafına iletilmesini" istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber