Rektörlük eşimin atamasıyla olmadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nü eşinden alan Prof. Komsuoğlu eleştirilere tepki gösterdi. Komsuoğlu, "Beni eşim atamadı, göreve seçimle geldim" dedi.

Eşi Profesör Baki Komsuoğlu'nun iki dönem üst üste 8 yıl rektörlük yaptığı Kocaeli Üniversitesi'ne rektör olan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, "Üniversite aile hanedanı gibi oldu" sözlerini haksız buluyor. Rektörlük seçimlerine bir ay kala 9'uncu rektör adayı olarak seçimlere katılmayı "arkadaşlarının ısrarı" üzerine kabul ettiğini ve seçimlere girdiğini anlatan Komsuoğlu, "Elbette eşim Baki'nin de desteğini aldım. O da rektör olmam için beni destekledi ve gayret gösterdi. Burası eşimin beni atadığı bir yer değil. Burası benim seçimle geldiğim bir yer" diye konuştu.

KIZI DA OKULDA

3 ay önce Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nü eşinden devralan Komsuoğlu, kadınların "kocaları sayesinde belli makamlara geldiği" zihniyetinin artık değişmesi gerektiğini söyledi. 33 yıllık başarılı bir akademisyen olduğunu ve bugüne kadar bilimselbirçok çalışmaya imza attığını anlatan Sezer Komsuoğlu, "Kocası rektörlük koltuğunu eşine devretti" sözlerini de eleştirdi. İnsanların başarılarının eşleri ile değerlendirilmesinin yanlışlığını vurgulayan Komsuoğlu, "Birinin eşi olarak bir yere gelmek söz konusu olamaz. Eğer siz başarılıysanız, insanlar size güveniyor, liyakatınıza inanıyorlarsa bir yere getirirler. Üç aşamalı bir seçim sürecinden sonra buraya atandım. Bu üniversitede 9 tane çok aktif rektör adayı vardı. Ben de bunlardan birisiydim ve en yüksek oyu aldım" dedi. Komsuoğlu eşinin Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'na öğretim üyesi olarak geri döndüğünü, iki kızından Feride İpek'in de Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji bölümünde asistan olarak çalıştığını belirterek, "Ailemizin dört üyesinin üçü bu üniversite" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber