İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polisliğe girişte; KPSS, fiziki sınav ve mülakatın puan ağırlıkları değişti

İçişleri Bakanlığı polisliğe girişte KPSS, fiziki yeterlik sınavı ve mülakatın puan ağırlıklarını değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2017 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisliğe girişte; KPSS, fiziki sınav ve mülakatın puan ağırlıkları değişti

31 mart 2017 tarihli Resmi Gazetede 3 yönetmelikte değişlik yapıldı..

Değişiklik yapılan yönetmelikler, POMEM, PMYO ve Polis Amirleri Eğitim Merkezlerine girişi düzenlemektedir.

Her 3 yönetmelikte de yapılan değişilikle;

- KPSS'nin ağırlığı yüzde 30'dan yüzde 25'e indirilmiştir. (PMYO'ya girişte ÖSYS'nin ağırlığı düşmüştür)

- Fiziki yeterlik sınavının ağırlığı yüzde 30'dan yüzde 25'e indirildi.

- Mülakatın puana ğırlığı ise yüzde 40'tan yüzde 50'ye yükseltildi.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
MADDE 1 - 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının % 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i ve mülakat sınavı puanının % 50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir."

Madde 16 - (1) Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %30'u, fiziki yeterlilik sınavı puanının %30'u ve mülakat sınavı puanının %40'ının toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
MADDE 1 - 17/5/2008 tarihli ve 26879 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i, mülakat sınavı puanının % 50'si ile 8 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25'inin toplamıdır. Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanına göre erkek, bayan ve Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Sınav sonuçları Başkanlığın internet sitesinden duyurulur. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla YGS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir."

(1) Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının % 30'u, mülakat sınavı puanının % 40'ı ile 8 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 30'unun toplamıdır. Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanına göre erkek, bayan ve Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Sınav sonuçları Başkanlığın internet sitesinden duyurulur. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla YGS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

YENİ HÜKÜM ESKİ HÜKÜM
MADDE 1 - 16/7/2015 tarihli ve 29418 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Emniyet mensubu olan adaylar için, yazılı sınav puanının % 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamıdır. Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; yazılı sınavdan alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

b) Emniyet mensubu olmayan adaylar için; KPSS puanının % 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i ve mülakat sınavı puanının % 50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir."

Madde 20 - (1) Adayların başarı sıralamasına esas PAEM giriş puanı;
a) Emniyet Mensubu olan adaylar için, yazılı sınav puanının %30'u, fiziki yeterlilik sınavı puanın %30'u ve mülakat sınavı puanının %40'ının toplamıdır. Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; yazılı sınavdan alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.
b) Emniyet mensubu olmayan adaylar için; KPSS puanının %30'u, fiziki yeterlilik sınavı puanın %30'u ve mülakat sınavı puanının %40'ının toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber